Side:Carl Muusmann - Matadora.djvu/192

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er blevet korrekturlæst

i Løbet af Dagen. Saadan blev han bestormet af Interviewere. Og da han var en naiv Mand, der altid havde Hjertet paa Tungen, saa fortalte han til alle Pressens Herrer om de Eventyr, han havde oplevet i Spanien sammen med sin Ven og Tyrefægterne. Den næste Dag strømmede alle Blade i København over af de mest fantastiske Beskrivelser af den skønne Kvinde, der havde givet Hugo Hjorth Lov til at benytte hendes Person som Model. Da de illustrerede Tidender tilmed bragte Gengivelser af Billedet, og dette udkom baade i Fotografi og Olietryk, saa var Matadora og Tyrefægterne i Løbet af kort Tid ligesaa kendt som Fru Jerichaus Danmark eller Tuxens Susanna.

Da Hugo Hjorth kom hjem i Slutningen af Maj Maaned, var han derfor allerede en berømt Mand, der blev omringet og lykønsket den Dag han første Gang mødte paa Charlottenborg-Udstillingen for at tage sit eget Billede i Øjesyn.

Der var dog ogsaa Kammerater fra gammel Tid, der lod ham vide, at de oprigtig talt havde ventet noget mere af hans Talent end dette Stykke Folkekomedie paa Lærred. Der var efter deres Mening ikke Kræsenhed nok i de anvendte Midler, men Hugo Hjorth var uhøflig nok til at sige, at han ønskede at vente med at give dem Svar, indtil han en Gang havde set dem selv præstere noget.

Overalt hvor Hugo Hjorth bevægede sig frem, ledsagedes han af den lille Komponist, der hilste ligesaa flittigt som sin Ven, og indkasserede Halv-