Spring til indhold

Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/89

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er blevet korrekturlæst

- 89 -

visse ulovligheder i Christiania, og at der var problemer med hensyn til brandfare med videre. Normalisering skulle gennemføres ved genoptagelse af kontaktmøderne. Ved ministe- riernes bistand søgtes forholdene bragt indenfor lovens ram- mer. Der var ikke på mødet den 14. juni tale om kontraktlig normalisering af forholdet. Normalisering betød for vidnet afhjælpning af de faktiske ulovlige forhold.

Notatet (bilag 10) er som nævnt vidnets opfattelse af, hvad kulturministeren og de andre ministre sagde på mødet, og det er tiltrådt af ministrene. Vidnet har nok udtrykt sig uklart på notatets første side; "de formentlig 3 år" sigter til den tid, der måske ville medgå til idékonkurrencen; "udover de 3 år" på notatets side 3 skal forstås som de 3 år regeringen havde sagt. Vidnet husker ikke, om der på mødet den 14. juni blev henvist til datoen for regeringsbeslutningen.

Vidnet mener, at Hans Løvetands referat (bilag M), hvoraf vidnet har haft lejlighed til at læse de to første afsnit, ganske godt dækker, hvad der blev sagt.

Planerne om idékonkurrencen lå ret stille i perioden indtil oprettelsen af miljøministeriet, hvor vidnet ikke be- handlede sagen, men vidnet ved, at idékonkurrencen er opgivet efter forhandling mellem Københavns kommune og planstyrelsen. Efter hvad der er oplyst for vidnet, enten af afdelingschef Rud Nielsen eller en af dennes medarbejdere Inger Waaben, skulle begrundelsen være, at der ikke kunne skaffes et tilstrækkeligt konkurrencegrundlag. Medens vidnet endnu havde med idékonkurrencen at gøre, diskuterede han grundlaget for en udskrivning med forskellige interesserede personer blandt andet fra Kunstakademiet og D.A.L. Vidnet havde opfattet det