Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/156

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

- 156 -

uoplyst, hvordan det er kommet Christiania i hænde. Ind- ledningen til notatet, hvori udtrykket "formentlig 3 år" forekommer, tjener alene til Oplysning om baggrunden for mødet; det egentlige referat af, hvad der skete på mødet, findes på notatets side 2 og 3. Det er herefter klart, at det blev understreget, at det ikke kunne forventes, at Christiania kunne fortsætte indenfor området udover de 3 år.

Kontorchef Fält-Jensens referat fra mødet (bilag ll) er ikke godkendt af Kjeld Olesen og er alene kontorchefens egen huskeseddel vedrørende mødet.

Der kan på denne baggrund og på baggrund af den senere gengivelse af Kjeld Olesens udtalelse om, at Christiania har fået 3 år", ikke lægges afgørende vægt på Niels Matthiesens udtalelse om, at Christiania kan fortsætte, indtil resultatet af idékonkurrencen skal føres ud i livet. I Hans Løvetands referat af mødet (bilag M) tales der da også om "Regeringens beslutning om 3 års ekSperiment" og "de 3 år". Heller ikke i de foreliggende aktstykker fra tiden efter den lb. juni 1973 helt frem til sagsanlægget i december 1975 sættes brugs- rettens varighed i forbindelse med idékonkurrencen. En an- tydning fra professor, dr. jur. Ole Krarup under mødet med forsvarsminister Orla Møller den 9. maj 1975 (bilag 332, side 7-8) bliver ikke fulgt Op, og betragtningen gøres først gæl- dende i den af ham udfærdigede stævning.

Selv om tidsfristen måtte være knyttet til idékonkur- renoen, må opgivelsen, der har været berettiget, medføre, at brugsforholdet herefter har kunnet opsiges med rimeligt varsel. Dette er som nævnt sket.

De planlægningsmæssige forudsætninger for Christianias afvikling er Opfyldt gennem'vedtagelse af den for Københavns kommune bindende byplan for området. Overfredningsnævnets