Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/5

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er blevet korrekturlæst

- 5 -

Christiania til at afgive den i retsplejelovens § 303 omhandlede forklaring samt om yderligere vidneførsel. Retten tillod dog eventuel afhøring af et eller flere yderligere vidner til belysning af de foreliggende aftaler m.v. mellem parterne vedrørende brugen af de omhandlede arealer, men tilladelsen hertil er ikke benyttet.

 Foruden af socialminister Eva Gredal er vidneforklaring afgivet af fuldmægtig i forsvarsministeriet, cand. jur. Martin Richter, af kontorchef i forsvarsministeriet, cand. jur. Gunnar Fält-Jensen, af tidligere forsvarsminister Kjeld Olesen, af kontorchef i miljøministeriet, cand. jur. Per Hansen, af kulturminister Niels Matthiasen, af kontorchef i socialministeriet, cand. jur. Vagn Holm, af arkitekt Per Løvetand Iversen, af ekspeditionssekretær i kulturministeriet, cand. jur. Birgitte Oxdam, af socialrådgiver Tine Bryld og af direktør, cand. jur. Ernst Helge Larsen, den centrale bistandsafdeling under Københavns kommune, tidligere direktoratet for Københavns kommunes børne- og ungdomsværn.

 Under den afsluttende domsforhandling har Christianias advokater ladet afspille en båndoptagelse af et møde i forsvarsministeriet den 9. maj 1975 (afskrift heraf bilag 332).

 Sagens nærmere omstændigheder er følgende:

 Som led i de militære udflytninger fra København blev Bådsmandsstrædes kaserne og ammunitionsarsenalet tømt, således at de pr. 1. juli 1971 var rede til aflevering til kulturministeriet, som imidlertid af økonomiske grunde ikke var parat til at tage etablissementerne i anvendelse, ligesom Københavns kommune ikke havde fået udarbejdet udkast til dispositionsplan for området.