Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/56

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

- 56 -

Flemming Balvig, kandidatstipendiat, cand. jur. Henning Koch og universitetsadjunkt,cand. jur. Jørn Vestergaard, Københavns Universitets kriminalistiske institut. Rapporten bærer titlen: "Politiets virksomhed i Christiania-området. En analyse af den orientering om aktuelle forhold vedr. Christiania-området, som blev tilstillet Justitsministeriet d. 2.10. 1975 af Københavns Politidirektør." Rapporten kommer til den konklusion, at de oplysninger, som politiet har fremlagt, ikke kan tages til indtægt for de slutninger, som hidtil er blevet uddraget af dem.

 Den 5. november 1975 rettede forsvarsministeriet påny henvendelse til folketingets finansudvalg, denne gang med en ansøgning (bilag 129) om tilslutning til at anvende et beløb på ca. 2 millioner kr. i forbindelse med nedrivning og afspærring af bygninger m.v. på Christiania-området. I ansøgningen henvistes til, at Københavns kommune senest den 10. juli 1975 (bilag 85) havde fastholdt sine bygnings-, brand- og sundhedsmæssige krav og påbudt dem opfyldt inden den 10. september 1975. Bevillingsansøgningen blev den 26. november 1975 tiltrådt af et flertal i finansudvalget; et medlem af udvalget afholdt sig fra at stemme under henvisning til, at der ikke var tilfredsstillende oplysninger om Københavns kommunes planlægning for området.

 Med skrivelse af 12. november 1975 (bilag 87) fremsendte borgmesteren for magistratens 4. afdeling til forsvarsministeriet en rapport (bilag 94 og 95) vedrørende en gennemgribende undersøgelse af samtlige bygninger på området. Det fremgik af denne rapport, at en række bygninger, hvor forholdene tidligere var uacceptable, nu var bragt i en sådan stand, at man efter omstændighederne kunne acceptere forholdene