Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/63

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

- 63 -

 Den 6. oktober 1976 ansøgte forsvarsministeriet (bilag 358) folketingets finansudvalg om tilslutning til i finansåret 1976-77 at afholde de strengt nødvendige udgifter i forbindelse med en midlertidig, fortsat anvendelse efter den 1. april 1976 af Christiania-området som beboelse for unge hjemløse m.fl. Ansøgningen blev den 10. november 1976 afslået af finansudvalgets flertal. Udvalget (med undtagelse af et enkelt medlem) var imidlertid indstillet på, at forsvarsministeren kunne lade afholde de udgifter, der - uafhængig af den nuværende beboelse - er forbundet med administrationen af arealerne.

 Under henvisning hertil meddelte forsvarsministeriet derpå den 12. november 1976 (bilag 360) beboerne i Christiania ved arkitekt Per Løvetand Iversen og informationskontoret, at ministeriet herefter havde underrettet belysningsvæsenet, vandforsyningen og magistratens 5. afdeling om, at ministeriet ikke ville kunne betale det fremtidige el- og vandforbrug samt den fremtidige dagrenovation på Christiania-området.

 Vidneforklaringerne i sagen går ud på følgende:

 Kontorchef i forsvarsministeriet cand. jur. Gunnar Fält-Jensen har forklaret, at han i forsvarsministeriet har behandlet Christiania-sagen fra dens Opståen og indtil den i oktober 1974 overgik fra 4. kontor, som vidnet leder, til et andet kontor.

 Han erindrer mødet den 14. juni 1973. Baggrunden for idékonkurrencen var, at man indtil november 1972 i forsvarsministeriet havde arbejdet for afhændelse af de omhandlede arealer og i den anledning haft "føling" med Københavns kommune. I november 1972 stod det imidlertid vidnet klart, at forudsætningerne