Wikisource:Navngivning

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Spring til navigation Spring til søgning

Navngivning af forfattersider[redigér]

Forfattersider laves i pseudonavnerummet "Forfatter:", d.v.s. en forfatterside navngives således: [[Forfatter:Forfatternavn]]. Findes der flere forfattere med samme navn adskilles de ved at tilføje fødsels og dødsår i parantes efter forfatterens navn: [[Forfatter:Forfatternavn (1834-1879)]] og siden navngivet uden årstal laves til en flertydig side.

Navngivning af tekstsider[redigér]

Tekstsider og titelbladssider navngives som originalteksten er navngivet, med den samme brug af store og små bogstaver, som brugt i originaltitlen.

Er der flere tekster af samme navn adskilles de ved at indføre tekstens udgave og/eller årstal i parantes efter titlen. Eksempel: Peters Juul (2. forøgede udgave 1870).
Eksisterer der allerede en tekst med samme titel, som den, du vil lægge op, så tilføjes forfatterens navn i parantes efter titlen. Eksempel: titel på tekst (forfatternavn).

Navngivning af kapitel/afsnitssider[redigér]

Afsnit og kapitler navngives som Tekstnavn/Kapitel. Eksempel: Mangors Kogebog for smaa huusholdninger/Side 230-239. Er titlen meget lang kan hovedtitlen eventuelt forkortes.