Spring til indhold

Freden i Wien (1864) Finanskommission

Fra Wikisource, det frie bibliotek

Wikipedia logo Wikipedia har mere på:
Freden i Wien (1864).

Den internationale finanskommission

[redigér]


Slutningsprotokol optaget d. 17. apr. 1866 af den i henhold til artiklerne XIV, XV og XVI i fredstraktaten af 30. okt. 1864 sammentrådte internationale finanskommission

[redigér]

Undertegnede medlemmer af den internationale commission, som det er overdraget at tilvejebringe en endelig ordning af det i artiklerne XIV, XV og XVI i fredstraktaten af 30te oktober 1864 omhandlede finansielle mellemværende imellem kongeriget Danmark på den ene side og hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg på den anden side, nemlig:

på den kongelig danske regerings vegne, herr etatsråd, dr. med. Carl Emil Fenger og herr etatsråd, departementsdirekteur Julius Thorvaldsen Schovelin;
på den kejserlig kongelig Østerrigske regerings vegne: herr ministerialråd Eduard von Lakenbacher;
på den kongelig preussiske regerings vegne: herr heheime-over-finansråd Johan Gustav Rudolph Meinecke

have udført det dem overdragne hverv ved at vedtage følgende bestemmelser og anordninger, og i henhold til den dem af deres resp. høje regeringer meddelte specielle bemyndigelse udfærdiget nærværende slutningsprotokol.

Angående udleveringen af de i artikel XIV af fredstraktaten omhandlede fonds etc.

[redigér]
Artikel 1.
[redigér]

Den danske Regering har i Overensstemmelse med Fredstraktatens Artikel XIV udleveret til Hertugdømmernes Regering af Kautioner, Deposita, Legater og andre Fonds de i de vedlagte Fortegnelser (Bilag 1, 2 og 3) anførte Dokumenter, Værdipapirer og Pengebeløb, som de i Afskrift vedlagte Kommissions forhandlinger af 1ste September f. A., 2den December f. A. og 27de Marts d. A. nærmere udvise.

Forsåvidt en sådan Udlevering ikke har fundet Sted, enten fordi et Forlangende derom ikke er blevet stillet eller fordi dets Opfyldelse er bleven nægtet, forbeholdes det de vedkommende Private, Kommuner, offentlige Institutioner og Korporationer at forfølge deres Retskrav.

Samtlige den almindelige Brandkasse for Kjøbstæderne i Hertugdømmerne Slesvig og Holsteen, Pensionsfonden for det slesvig-holstenske Brandforsikringskontors Personale, Pensionsfonden for afskedigede Branddirektører og Fængselsbygningsfonden tilhørende Effekter ere rigtig og fuldstændig udleverede, og der kan med Hensyn til dem ikke stilles yderligere Fordringer af Hertugdømmernes Regering til den danske Regering.

Artikel 2.
[redigér]

For Udleveringen af de hos den danske Regering deponerede Embedskautioner ere følgende Regler blevne fastsatte:

"Kautionerne for de Embedsmænd, der ere forblevne i Hertugdømmernes Tjeneste, udleveres ufortøvet til Hertugdømmernes Regering. Såfremt imidlertid Kautionerne ere blevne stillede af en Anden end Embedsmanden selv, udfordres hertil Eiermandens Samtykke. Hertugdømmernes Regering udfærdiger Depositbeviser, som udleveres til de Personer, der have stillet Kautionerne, imod Tilbagelevering af de af den danske Regering i sin Tid udfærdigede Depositbeviser; disse blive af Hertugdømmernes Regering tilstillede den danske Regering. Kautionerne for de Embedsmænd, der ere blevne afskedigede fra deres Embede i Hertugdømmerne, udleveres ikke til Hertugdømmernes Regering, men direkte til de Personer, der have stillet Cautionerne. Dette skeer ufortøvet, medmindre den danske Regering og Hertugdømmernes Regering blive enige om, at en eller anden af disse Kautioner helt eller delvis skal holdes tilbage til Dækning af mulige Defekter."

Disse Regler ville ligeledes komme til Anvendelse ved Udleveringen af de endnu tilbagestående Kautioner.

De af Sukkerraffinadeur Charles de Yoss & Comp. i Itzehoe for tilstået Toldkredit deponerede Kautionseffekter udleveres ufortøvet til Hertugdømmernes Regering, som derimod skal afgive til den danske Regering 63 %, Tredsindstyve og Tre Procent af det Beløb, som indkommer ved Forfølgelsen af den pågældende Fordring i Anledning af Toldrestancen.

De Renter af Kautionerne, der ere betalte eller fremdeles endnu ville blive betalte af Hertugdømmernes Kasser, på de af den danske Regering udstedte Gældsforskrivninger, ville af den danske Regering blive tagne i Afregning ved den Liqvidation, som skal foretages i Henhold til Fredstraktatens Artikel X.

I de Tilfælde, i hvilke Kautionen er bleven indbetalt i rede Penge, vil Beløbet ved den pågældende Gældsforskrivnings Indløsning blive tilbagebetalt kontant, og hvor dette udtrykkelig er betinget, i Speciesdalere.

Artikel 3.
[redigér]

Forsåvidt der blandt de hidtil deponerede Obligationer findes sådanne, som af den danske Finantsbestyrelse ere indkaldte til Ombytning, skulle deres Eiere hverken med Hensyn til den senere Ombytning eller med Hensyn til Rentebetalingen komme til at lide Tab ved forsømt Indsendelse af Obligationerne til Finantsministeriet.

Flere af de hidtil deponerede Værdipapirer ere forsynede med Påtegning om, at der ikke kan disponeres over dem uden Samtykke af de pågældende danske Ministerier eller af andre Autoriteter. Det forbeholdte Samtykke vil herefter være at meddele af Hertugdømmernes Regering i alle de Tilfælde, hvor den ifølge Fredstraktaten er trådt i Stedet for de danske Ministerier eller Autoriteter. Det danske Statsgældskontor vil nøie påsee dette ved alle forefaldende Noteringer, Ombytninger og Uddragninger af Indskrivningsbøgerne og vedkommende Autoriteter i Hertugdømmerne ville forsyne de omhandlede Obligationer med Påtegning om, at der til Disposition over samme for Fremtiden udfordres deres Samtykke i stedet for det tidligere fornødne Samtykke af vedkommende danske Autoriteter. En Undtagelse fra denne Fremgangsmåde finder imidlertid Sted med Hensyn til Indskrivningsbeviserne; disse kunne kun af det danske Finantsministerium forsynes med Påtegninger; men når Hertugdømmernes Regering ved Indskrivningsbevisernes Indsendelse til Finantsministeriet opgive, hvad der for Fremtiden skal gælde om Overtilsynet eller Overbestyrelsen, vil en Bemærkning herom blive optaget såvel i Indskrivningsbøgerne som på Indskrivningsbeviserne.

Artikel 4.
[redigér]

Den af de forhenværende Ministerier for Hertugdømmet Slesvig og for Hertugdømmerne Holsteen og Lauenborg bestyrede Halvdel af det Schütz-Grønlandske Legat for trængende Embedsmænds Enker og Børn vil af den danske Regering ufortøvet blive udleveret til Hertugdømmernes Regering.

Med Hensyn til det Stistrupske Legat til Biblers Uddeling skal den danske Regering være forpligtet til at tilstille Hertugdømmet Slesvigs Regering hvert Års 1ste Juni en Syvendedeel af de for Legatets Regning indkjøbte Bibler og andre Bøger til Uddeling i de dansktalende Distrikter i Hertugdømmet

På Hertugdømmernes Vegne opgives herved Fordringen på Udbetaling af Kapitalværdien af de i vedlagte Fortegnelse 4 nævnte Renter til Kirker og Skoler p. p. imod Indrømmelsen af en Affindelssum af 60,000 Rd., Tredsindstyve Tusinde Rigsdaler, som kommer til Afdrag på den Danmark fra Hertugdømmerne ifølge Artikel 11 tilkommende Aversionalsum.

Artikel 5.
[redigér]

På de den 2den December d. A. udleverede, de slesvigske og holsteenske Lodspensionskasser tilhørende Fonds og på Hertugdømmernes Andele af det Schütz-Grønlandske Fond hvile de i de vedlagte Fortegnelser (Bilag 5 og 6) anførte Pensioner og Understøttelser, der fremdeles ville være at afholde af samme.

Artikel 6.
[redigér]

På Pensionsfonden for det forhenværende slesvig-holsteenske Brandforsikkrings-Kontors Personale og for afskedigede Branddirektører hvile de i den vedlagte Fortegnelse 7 angivne Pensioner, som Hertugdømmernes Regering vil foranstalte udbetalte fra den Iste April 1866 at regne.

Huuseierne i den tidligere til Hertugdømmet Slesvig, nu til Kongeriget Danmark hørende Kjøbstad Ærøeskjøbing have Andeel i Kjøbstædernes Brandkassefond i samme Forhold, hvori deres Bygningers Brandforsikkringssum ståer til Brandforsikkringssummerne af samtlige de Bygninger, som tilhøre de øvrige Interessenter i Hertugdømmerne Slesvig og Holsteens Kjøbstæders Brandkasse. De have fremdeles Krav på af denne Brandkasse at erholde den reglementerede Godtgjørelse for de inden den 30te Oktober 1863 på deres Bygninger indtrufne Brandskader. Derimod ere de forpligtede til at udredede for Tiden fra Iste Juli 1863 indtil ult. Juni 1864 udskrevne Brandkassebidrag med en fjerdedel Procent af deres Bygningers Generalbrandforsikkringssum og Brandkassebidragene for Tiden fra Iste Juli til 31te Oktober 1864 med det Beløb, som nærmere vil blive fastsat. De vedkommende Autoriteter i Kongeriget og Hertugdømmerne ville komme overeens om Størrelsen af disse Beløb og foranledige, at den fremkommende Saldo derefter ufortøvet afgjøres ved kontant Betaling. Fra den 30te Oktober 1864 træder Byen Ærøeskjøbing ud enhver Forbindelse med Kjøbstædernes Brandkasse i Hertugdømmerne Slesvig og Holsteen. De forhen til Hertugdømmet Slesvig hørende, ved Fredstraktaten i Kongeriget Danmark indlemmede Landdistrikter træde fra 30te September 1864 af at regne ud af det Fællesskab, som med Hensyn til Immobiliar-Brandforsikkringsvæsenet indtil da har fundet Sted imellem dem og de øvrige Landdistrikter i Hertugdømmerne Slesvig og Holsteen. Indtil dette Tidspunkt have de at udrede de i Overeensstemmelse med Anordningerne fastsatte Bidrag til de slesvigske og holsteenske Landdistrikters Brandforsikkringsvæsen, hvorimod der tilkommer dem den reglementerede Godtgjørelse for indtrufne Brandskader. Om den nærmere Fastsættelse heraf ville de pågældende Autoriteter i Kongeriget og Hertugdømmerne komme overeens.

Artikel 7.
[redigér]

Det til Amortisation af de holsteenske Kasseanvisninger bestemte Depositum udgjør 308,276 Rd. 53 ¾ sk., Tre Hundrede og Otte Tusinde, To Hundrede Halvfjerdsindstye og Sex Rigsdaler, tre og halvtredsindstyve og tre fjerdedel Skilling, og er indbefattet i de Kassebeholdninger, hidrørende fra Hertugdømmernes særlige Indtægter, som befandtes i de offentlige Kasser på den Tid, Forbundsexecutionen og Besættelsen af disse Lande foregik. Totalbeløbet af disse Kassebeholdninger med Tillæg af Kasseanviisnings-Amortisationsfonden og efter Fradrag af de Hertugdømmernes Specialforvaltning påhvilende Udgifter, er i rund Sum fastsat til en Million Rigsdaler.

Angående fordelingen af pensionsbyrden og udgifterne til pensioneringen af de militære underklasser

[redigér]
Artikel 8.
[redigér]

Af Kongerigets og Hertugdømmernes tidligere særlige Pensioner udredes fremdeles de i den vedlagte Fortegnelse A (Bilag 8) anførte Pensioner til et årligt Beløb af 164,346 Rd. 69 sk., Eet Hundrede, Tredsindstyve og Fire Tusinde, Tre Hundrede, Fyrgetyve og Sex Rigsdaler, ni og tresindstyve Skilling, af Kongeriget, og de i den vedlagte Fortegnelse C (Bilag 9) anførte Pensioner til et årligt Beløb af 56,467 Rd. 84 sk., Halvtredsindstyve og Sex Tusinde, Fire Hundrede, Tresindstyve og Syv Rigsdaler, fire og firsindstyve Skilling, af Hertugdømmerne.

Af de øvrige Pensioner overtages de i den vedlagte Fortegnelse B (Bilag 10) anførte Pensioner til et årligt Beløb af 1,471,968 Rd. 31 sk., Een Million, Fire Hundrede, Halvfjerdsindstyve og fjerdsindstyve og Eet Tusinde, Ni Hundrede Tredsindstyve og Otte Rigsdaler, een og tredive Skilling, af Kongeriget, og de i den vedlagte Fortegnelse D (Bilag 11) anførte Pensioner til et årligt Beløb af 208,962 Rd. 46 $, To Hundrede og Otte Tusinde, Ni Hundrede Tredsindstyve og To Rigsdaler, sex og fyrgetyve Skilling af Hertugdømmerne til Udredelse fra den Iste April 1865 at regne.

Artikel 9.
[redigér]

Af Pensionerne til Personer af de militaire Underklasser overtage Hertugdømmerne fra Iste April 1865 de i den vedlagte Fortegnelse (Bilag 12) anførte Pensioner til Beløb 28,467 Rd. 13 sk., Tyve og Otte Tusinde, Fire Hundrede Tredsindstyve og Syv Rigsdaler, tretten Skilling; alle øvrige Pensioner til de militaire Underklasser betales af Kongeriget.

Christians-Pleiehuus i Eckernførde tilfalder Hertugdømmernes Regering; de øvrige Aktiver ved de til Forsørgelse af de militaire Underklasser bestemte Fonds vedblive at tilhøre Kongeriget.

Artikel 10.
[redigér]

De eventuelle Pensioner til pensionerede Embedsmænds Efterladte afholdes af det Land, som har overtaget Mændenes Pensioner.

Artikel 11.
[redigér]

For den i Forhold til Kongerigets Folkemængde for store Byrde af årlige Pensionsudbetalinger, som det ved Artiklerne 8, 9 og 10 har overtaget, erholder det af Hertugdømmerne udbetalt en Aversionalsum af 4,800,000 Rd., Fire Millioner Otte Hundrede Tusinde Rigsdaler. Herved bortfalde tillige alle gjensidige Fordringer på Godtgjørelse for Afholdelsen af Pensionsudgifter før den Iste April 1865.

I denne aversionalsum af 4.800.000 Rd.
bringes forud til afdrag:
1. det i artikel 7 fastsatte beløb af hertugdømmernes kassebeholdninger med 1.000.000 Rd.
2. den i artikel 4 nævnte godtgørelse af 60.000 Rd
1.060.000  
Restbeløbet 3.740.000 Rd.
forrentes fra 1. april 1865 at regne med 4 % og afbetales på følgende måde:
Renterne fra 1. april 1865 til 31. marts 1866 udgør   140.600  
  3.889.600 Rd.
Senest 6 uger efter nærværene slutningsprotokols underksrift afdrages 1.500.000  
  2.389.600 Rd.
og desuden renterne af 1.500.000 Rd. til 4% fra 1. april 1866 indtil betaling sker.
Renterne fra 1. april 1866 til 31. marts 1867    95.584  
  2.485.184 Rd.
Den 1. april 1867 afdrages   500.000  
  1.985.184 Rd.
Renterne fra 1. april 1867 til 30. sep. 1867     39.704  
  2.024.888 Rd.
Den 1. okt. 1867 afdrages   500.000  
  1.524.888 Rd.
Renterne fra 1. okt. 1867 til 31. marts 1868     30.497  
  1.555.385 Rd.

Betalingen af de fornævnte Beløb skeer ved Finantshovedkassen i Kjøbenhavn.

Artikel 12.
[redigér]

De i andet Stykke af Artikel 8 og i Artikel 9 omhandlede Pensioner kunne inddrages eller nedsættes i Overensstemmelse med Bestemmelserne respective i Pensionsloven af 24de Februar 1858 og Loven af 9de April 1851, uden at det ene Land derved erholder nogen Fordring på Godtgjørelse af det andet Land. Dog skal Samtykke af den Regering, som udreder Pensionen, ikke være nødvendigt for at Pensionister af den nævnte Kategori, hvis Pensioner afholdes af Kongeriget, modtage Ansættelse i Hertugdømmerne og omvendt.

I Tilfælde af sådan Gjenansættelse bliver den fastsatte- Pension fremdeles at udbetale, og det vil komme til at beroe på Overeenskomst imellem Pensionisten og den Regering, som ansætter ham, hvorvidt Pensionen skal medregnes ved Fastsættelsen af den nye Embedsindtægt eller på anden Måde komme i Betragtning ved Betingelserne for hans Ansættelse.

Artikel 13.
[redigér]

Hertugdømmernes Regjering vil lade udbetale for den danske Regerings Regning de Kongeriget ifølge det Foranstående påhvilende Pensioner til Personer, der tage Bopæl i Hertugdømmerne, ved Hovedkassen og Amtstuerne i Hertugdømmerne, når den danske Regering derom fremsætter Begjæring. Ligeledes vil den danske Regering, når Hertugdømmernes Regering derom fremsætter Begjæring, for denne Regjeriugs Regning udbetale de ifølge det Foranstående Hertugdømmerne påhvilende Pensioner til Personer, der tage Bopæl i Kongeriget, ved Finantshovedkassen og Amtstuerne i Kongeriget. Over de udbetalte Summer bliver inden 14 Dage efter hvert Qvartals Slutning en Fortegnelse at tilstille de respective Regeringer, og den Regering, som herefter bliver den anden et Beløb skyldig, vil inden Udløbet af de næste 4 Uger tilstille den anden Beløbet. Eventuelle Berigtigelser afgjøres ved Liqvidationen for det næste Qvartal.

Angående apanagerne, Den almindelige Enkekasse, Livrente- og forsørgelsesanstalten af 1842, samt Livsforsikkringsanstalten i København

[redigér]
Artikel 14.
[redigér]

De i Fredstraktatens Artikel XVI nævnte fyrstelige Personer oppebære følgende Apanager:

Hendes majestæt enkedronning Caroline Amalie 120.000 Rd.
Hendes kongelige højhed arveprinsesse Caroline  42.000
Hendes kongelige højhed hertuginde Wilhelmine Marie af Glücksborg  54.000
Hendes højhed hertuginde Caroline Charlotte Marianne af Mecklenborg-Strelitz  16.000
Hendes højhed enkehertuginde Louise Caroline af Glücksborg   5.060

Af disse Apanager udredes 63%, Tredsindstyve og Tre Procent af Kongeriget og 37% , Tredive og Syv Procent af Hertugdømmerne fra den 30te Oktober 1864 at regne. For de Apanager, som ere udredede for Tidsrummet indtil den 30te Oktober 1864 have hverken Hertugdømmerne at tilsvare Kongeriget eller Kongeriget Hertugdømmerne nogen Godtgjørelse.

Ligeledes udreder Kongeriget 63%, Tredsindstyve og Tre Procent og Hertugdømmerne 37%, Tredive og Syv Procent af det Statstilskud, som udfordres til Dækning af den almindelige Enkekasses årlige Underbalance.

Artikel 15.
[redigér]

Apanager og Enkekassepensioner til Personer, eom ere bosatte i Hertugdømmerne, ville, når den danske Regering begjærer det, blive udbetalte af Hertugdømmernes Regering ved Hovedkassen og Amtstuerne i Hertugdømmerne.

En Fortegnelse over de således betalte Beløb bliver inden 14 Dage efter hvert Qvartals Udløb af Hertugdømmernes Regering at tilstille den danske Regering, som inden Udløbet af de næste 14 Dage har at meddele Hertugdømmernes Regeringen Fortegnelse over de Apanager og Enkekassetilskud, som ere udbetalte af den danske Regering i Qvartalets Løb. Derhos meddeler den sidstnævnte Regering en Fordeling af den hele af begge Regeringer udgivne Sum efter Forholdstallet 63:37 og en Opgjørelse af, hvormeget derefter den ene Regering er bleven den anden skyldig. Dette Beløb bliver at udbetale inden Udløbet af de derefter følgende 14 Dage, forsåvidt den danske Regering har et Beløb tilgode, ved Finantshovedkassen i Kjøbenhavn, og forsåvidt Hertugdømmernes Regering har et Beløb tilgode, ved sammes Hovedkasse. Eventuelle Berigtigelser afgjøres ved Liqvidationen for det næste Qvartal.

Den danske Regering tilstiller inden Udløbet af 2 Måneder, efter at denne Protokol er undertegnet, Hertugdømmernes Regering en Meddelelse om, hvilke Beløb den danske Statskasse indtil Udgangen af Finantsåret 1865-66 har måttet tilskyde for at dække Enkekassens Underbalance. Ligeledes meddeler den, hvilket Beløb den efter 30te Oktober 1864 har udbetalt af de ovenfor nævnte Apanager. Inden samme Frist tilstiller Hertugdømmernes Regering den danske Regering en Meddelelse om, hvilke Beløb den har udbetalt for Enkekassens Regning uden at disse endnu ere salderede, og hvilket Beløb den efter den te Oktober 1864 har udbetalt af de ovenfor nævnte Apanager. Den danske Regering opgjør derpå efter Forholdstallet 63:37, hvormeget den ene Regering er den anden skyldig, og dette Beløb bliver at betale inden Udløbet af de derefter følgende 14 Dage, forsåvidt den danske Regering har et Beløb tilgode, ved Finantshovedkassen i Kjøbenhavn, og forsåvidt Hertugdømmernes Regering har et Beløb tilgode, ved sammes Hovedkasse.

Artikel 16.
[redigér]

Med Hensyn til Forholdet imellem Livsforsikkringsanstalten i Kjøbenhavn samt Livrente- og Forsørgelsesanstalten af 1842 og Interessenterne i Hertugdømmerne bestemmes:

  1. Udbetalinger fra Livsforsikkringsanstalten finde kun Sted i Kjøbenhavn; Indbetalinger dertil kunne skee til de af Direktionen ansatte Agenter, sålænge sådanne findes.
  2. Livrente- og Forsørgelsesanstaltens Udbetalinger til Interessenterne i Hertugdømmerne besørges af Hovedkassen og Amtstuerne i Hertugdømmerne efter Anvisninger, som den danske Regering tilstiller Hertugdømmernes Regering senest 8 Dage, førend Udbetalingerne skulle finde Sted. Hertugdømmernes Regering tilstiller inden 14 Dage efter hvert Qvartals Udløb den danske Regering en Fortegnelse over de for Livrente- og Forsørgelsesanstaltens Regning i Qvartalets Løb afholdte Udgifter, som derpå bringes til Afdrag i det Beløb, som Hertugdømmernes Regering har at tilsvare som Bidrag til de i samme Qvartal udbetalte Enkekassetilskud. Indbetalingerne til Livrente- og Forsørgelsesanstalten måe i Almindelighed gjøres direkte til Anstaltens Kasse; for de af Anstalten udstedte Policers Vedkommende, med Hensyn til hvilke Hertugdømmernes Regering afgiver den Erklæring, at den vil indeståe for Præmiernes Betaling i rette Tid, har Anstalten at betragte Præmierne som betalte til Forfaldstiden. De i hvert Qvartal forfaldne Præmier blive af Hertugdømmernes Regering at indbetale til den danske Regering samtidig med Hertugdømmernes Bidrag til de i samme Qvartal udbetalte Enkekassetilskud.
  3. Dersom Livrente- og Forsørgelsesanstalten af 1842 eller Livsforsikkringsanstalten i Kjøbenhavn nogensinde skulde blive ude af Stand til at opfylde deres planmæssige Forpligtelser imod de Interessenter i Hertugdømmerne, der forinden den 30te Oktober 1864 ere indtrådte i Anstalterne, vil det påhvile Kongeriget Danmarks Statskasse, som Anstalternes Garant, at tilskyde det Manglende.
Artikel 17
[redigér]

De Betalinger, som ifølge denne Overenskomst skulle udredes af Kongeriget til Hertugdømmerne eller omvendt, skee i dansk Rigsmønt eller i Hamborger Banco, 2 Rigsdaler dansk lig 3 Mark Banco.

Dets til Bekræftelse vore egenhændige Underskrifter og hostrykte Segl.

Kjøbenhavn, den 17de April 1866.

(undert.) Fenger (L. S.)
(undert.) Schovelin (L. S.)
(undert.) Lakenbacher (L. S.)
(undert.) Meinecke (L. S.)

Bemyndigelser

[redigér]
Berlin, den 6ten April 1866
[redigér]

Euere Hochwohlgeboren ermächtige ich hiermit, das Schluss- Protokoll der internationalen Finantz-Commission, dessen Entwurf in der Sitzung vom 29sten März d. J. vereinbart wurde und mit dessen Inhalt und Wortlaut ich einverstanden bin, Narnens der Königlichen Regierung endgiltig und mit der Wirkung zu unteszeichnen, dass durch die vollzogene Unterschrift der betheiligten Commissare die in diesem Protokolle entbaltenen Verbindlichkeiten und Festsetzungen gegenseitig in Kraft treten.

Der Königlich Preussische Minister der auswärtigen Angelenheiten.

(undert.) v. Bismarck.


An den Königlichen Geheimen Ober-Finanzrath Herrn Meinecke

Hochwohlgeboren

Kopenhagen.


Wien, am 10ten April 1866
[redigér]

Wohlgeborner Herr!

Euer Wohlgeboren werden hiermit ermächtigt, das Schlussprotocoll der internationalen Finanzcommission, dessen Entwurf in der Sitzung vom 29sten Marz d. J. vereinbart wurde, und dessen Inhalt und Wortlaut die Kais. Kön. österreichische Regierung genehmigt hat, Namens derselben endgültig und mit der Wirkung zu unterzeichnen, dass durch die vollzogene Unterschrift der betheiligten Commissäre die in diesem Protocoll enthaltenen Verbindlichkeiten und Festsetzungen gegenseitig in Kraft treten.

Empfangen Dieselben die Versicherung meiner vollkommenen Hochachtung.

(undert.) Mensdorff.


Sr. des Herrn Ritters von Lackenbacher

Wohlgeboren

Copenhagen.


København, 14de April 1866
[redigér]

Herved bemyndiger jeg Dem til at undertegne den internationale Finantskommissions Slutningsprotokol, hvortil Udkastet er blevet vedtaget i Mødet den 29de Marts d. A. og mod hvis Indhold og Ordlyd jeg Intet har at erindre, på den Kongelig Danske Regerings Vegne endelig og med den Virkning, at ved samtlige Kommissairers Underskrift træde de i denne Protokol indeholdte Forpligtelser og Bestemmelser gjensidig i Kraft.

Udenrigsministeriet, Kjøbenhavn den 14de April 1866.

(undert.) C. E. Juel-Vind-Frijs.


Til De Herrer

Etatsråd, Dr. med. Fenger, Commandeur af Danebrogen og Danebrogsmand,
og Etatsråd, Departementsdirecteur Schovelin, Ridder af Danebrogen og Danebrogsmand,

som den Kongelig Danske Regerings Kommissairer ved den internationale Finantskommission.