Side:Carl Georg Holck - Den danske Statsforvaltningsret.pdf/129

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

119

sig meddelt alle de Oplysninger vedkommende Kommunens Anliggender, som denne er i Stand til at give. Finder Magistraten Noget at erindre mod en af Repræsentant skabet tagen Beslutning, skal den meddele samme en motiveret Underretning herom, hvorpaa Sagen paany foretages i Repræsentantskabet. Den fattede Beslutning meddeles Magistraten til fornyet Overveielse, og saafremt Magistraten ikke tiltræder den, kan Repræsentantskabet indstille den til Indenrigsministeriets Afgjørelse. Tiltræder dette Beslutningen, er den gyldig, s. Lovens § 19. En vigtig Anvendelse af Kommunalbestyrelsens besluttende Myndighed er dens Affattelse af en Vedtægt for Ordningen af Kommunens Anliggender, navnlig Forretningernes Fordeling indenfor Lovens Grændser, hvilken Vedtægt stadfæstes af Indenrigsministeren, hvorefter den kun kan forandres med Samtykke af denne og selve Kommunalbestyrelsen, s. Lov 1857 § 6,jfr. §§ 3, 9, 11—13, 16, 17, 20 og Vedt. 30. Dec. 1857. Ligeledes kunne her mærkes Bestemmelserne i Lov 29. Dec. 1857 § 1 (Lovs.S. 455) og 12. Jan. 1858§ 1 (S. 508).

4. Endelig har Kommunalbestyrelsen en raadgivende Indflydelse med Hensyn til saadanne Statsanliggender, der have Interesse for Kommunen, s. Fdn. 1. Jan. 1840 §§ 30, 31, Lov 11. Febr. 1863 § 8, ligesom den ogsaa af egen Drift kan indgive Andragender om saadanne Gjenstande, s. Fdn. 1840 § 34.

§ 35. Kommunalbestyrelsens Forretningsgang.

Kommunalbestyrelsen bestaaer af to særskilte Korporationer, Magistraten og Borgerrepræsentantskabet. Som tidligere bemærket, bestyres de egentlige Statsforretninger i Almindelighed ikke af Kommunalbestyrelsen som saadan, men kun af Magistraten med Indbefattelse af Raadmændene i dens Egenskab af Øvrighed.

1. Overpræsidenten indtager en dobbelt Stilling, idet han dels er Stadens Overøvrighed, forsaavidt angaaer de tidligere til Magistraten henlagte Overøvrighedsforretninger,