Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/44

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

- 44 -

 Dette notat blev først sendt til Christiania den 8. maj 1974 (bilag 39, side 14 m).

 I skrivelse af 27. februar 1974 (bilag 34) underrettede forsvarsministeren Københavns magistrat om den stedfundne vurdering og tilkendegav, at han fandt det økonomisk uforsvarligt at afholde de-udgifter, der var forbundet med en -istandsættelse i overensstemmelse med magistratens krav, men at han ville søge tilslutning til afholdelse af strengt nødvendige udgifter til istandsættelse af nogle nærmere angivne bygninger.

 Den 19. marts 1974 (bilag 36) ansøgte forsvarsministeren om folketingets finansudvalgs tilslutning til at måtte anvende ca. 1 million kr. i forbindelse med nedbrydning af ubrugelige bygninger og ca. 200.000 kr. til istandsættelse af de resterende bygninger på Christiania-området. Nedrivningen skulle omfatte ca. 60 bygninger, og det anførtes, at spørgsmålet om nedrivning havde været drøftet på et møde med repræsentanter for Christiania, der havde modsat sig nedrivningsplaner.

 Efter finansudvalgets anmodning afgav forsvarsministeren den 25. april 1974 en skriftlig redegørelse for Christianiasagens udvikling (bilag 41). Denne redegørelse var genstand for forhandling i folketinget den 8. maj 1974 (bilag 42).

 I en skrivelse af 14. maj 1974 (bilag 33) til finansudvalget besværede docent, arkitekt Ole Thomassen og professor, arkitekt Steen Ejler Rasmussen sig over det notat (bilag 52), der lå til grund for nedrivningsplanen, og over, at notatet først var blevet offentligheden bekendt dagen efter folketingsdebatten. De formulerede en række spørgsmål og kommentarer til