Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/52

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

- 52 -


 Under samtalen var der principiel enighed om, at forsvaret afstår området til Københavns kommune til overtagelse pr. 1. april 1976. Der vil således være mulighed for, at de allerede tidligere fastlagte bestemmelser for anvendelsen af Christiania vil gå i opfyldelse, og at der efter 1. april 1976 vil kunne være en ny situation for det såkaldte Christianiaområde."

 Forhandlingen blev afsluttet med vedtagelse af følgende motiverede dagsorden (spalte 3242):

"Idet folketinget opfordrer regeringen til straks at påbegynde forhandlingerne om afviklingen af Christiania, så den kan være afsluttet senest 1. april 1976, fortsætter tinget behandlingen af sagen."

 Forslaget til folketingsbeslutningen (bilag 256) blev derefter henvist til folketingets socialudvalg.

 Den 23. april 1975 tilbagesendte finansudvalget (bilag 79) forsvarsministeriets bevillingsansøgning af 17. marts 1975 med bemærkning, at et flertal i udvalget havde stemt imod ansøgningen.

 I skrivelse af 7. maj 1975 (bilag 81) til, forsvarsministeren udtalte Københavns magistrats 4. afdeling herefter, at de i forsvarsministeriets andragende af 6. marts 1975 (bilag 77) foreslåede foranstaltninger udgjorde de absolutte minimumskrav, der måtte Opfyldes, for at magistraten kunne tolerere opretholdelsen af de nuværende aktiviteter i bebyggelsen. Magistraten tilføjede, at den, såfremt der ikke fremkom nyt andragende i sagen, ville se sig nødsaget til at afgive kortfristede pålæg om rømning og afspærring af bebyggelsen i fornødent omfang, idet man ikke kunne tage medansvar for den bestående tilstand.