Spring til indhold

Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/54

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

- 54 -

Dette er også datoen for en skrivelse (bilag 232), hvori forsvarsministeren erindrede miljøministeren om, at man snarest burde komme i gang med forhandlingerne om en afhændelse af arealerne og have godkendte planer for deres anvendelse til andet formål. Skrivelsen blev fulgt op med en skrivelse af 26. september 1975 (bilag 233).

I skrivelse af 10. juli 1975 (bilag 83) meddelte borgmesteren for Københavns magistrats 4. afdeling forsvarsministeriet, at forholdene i Christiania-området stadig måtte betragtes som uforsvarlige, og han gav i den anledning ministeriet påbud om, at der omgående og senest indenfor en frist af 2 måneder blev truffet en række nærmere angivne foranstaltninger. Borgmesteren gjorde Opmærksom på, at man, såfremt påbudene ikke blev efterkommet, måtte forbeholde sig med hjemmel i byggelovens § 61, stk. 2, i det fornødne omfang at kræve rømning og afspærring af bygninger i Christiania-området.

Efter indkaldelse fra forsvarsministeriet afholdtes der den 22. juli 1975 et møde i ministeriet med repræsentanter for Christiania, deriblandt professor Ole Krarup. Af mødereferatet (bilag 208) fremgår, at ministeren orienterede deltagerne i mødet om magistratens pålæg. Fra Christianiaseside blev det anført, at man var igang med at opfylde magistratens krav.

Med skrivelse af 30. september 1975 (bilag 22, C og O) fremsendte forsvarsministeriet som svar på en personlig henvendelse fra Per Løvetand Iversen og Ole Krarup om aktindsigt 63 dokumenter om Christiania og meddelte, at man senere ville vende tilbage til et Spørgsmål om yderligere aktindsigt.