Spring til indhold

Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/57

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

- 57 -

indtil den 1. april 1976. På grundlag af rapporten måtte det imidlertid forlanges, at nogle nærmere opregnede bygninger, hvis fortsatte anvendelse ikke var acceptabel, blev rømmet og afspærret så vidt muligt omgående og senest inden 14 dage fra skrivelsens dato.

Kommunens krav om rømning blev af forsvarsministeriet videregivet til Christiania den 20. november 1975.

I skrivelser af 23. november og 1. december 1975 (bilag 91 og 93) klagede Christianias forhandlingsgruppe til Folketingets ombudsmand over forsvarsministeriets handlemåde i spørgsmålet om Københavns kommunes krav til bygningssikker- heden i Christiania. Klagesagens videre forløb er ikke oplyst.

I skrivelse af 1. december 1975 (bilag 99) fastholdt magistraten efter foretaget eftersyn sit krav om rømning af visse bygninger. Samme dag blev magistratens krav drøftet på et møde mellem forsvarsministeren og repræsentanter for Christiania (bilag 98).

I fortsættelse af tidligere brevveksling påberåbte magi- straten sig i skrivelse af 22. december 1975 (bilag 132) til forsvarsministeriet den københavnske byggelovs § 70, stk. 1, Jfr. § 6, stk. 2, jfr. § 2, stk. 1, som hjemmel for de med- delte pålæg.

En af kammeradvokaten på forsvarsministeriets vegne den 2. januar 1976 indgivet begæring (bilag 134) til Københavns byrets fogedafdeling om udsættelse af beboerne af de bygninger, der var omfattet af magistratens pålæg om rømning, blev på mi- nisteriets begæring (bilag 158) udsat, efter at professor Ole Krarup på Christianias vegne havde henvendt sig til bolig- ministeriet om sagen.

I forbindelse med besvarelsen"af et spørgsmål fra folke-