Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/94

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er blevet korrekturlæst

- 94 -

været mindre end forudsat. Vidnet var ikke skuffet i sine forventninger i så henseende.

 Vedrørende mødet den 14. Juni 1973 (bilag 10, 11 og M) har vidnet forklaret, at formålet dermed først og fremmest var at orientere Christiania om den trufne regeringsbeslutning, som gik ud på, at man kunne forblive på området i 3 år. Datoen for beslutningen blev ikke udtrykkelig nævnt på mødet den 14. Juni, og datoen den 1. april 1976 blev heller ikke udtrykkelig nævnt.

 Udtrykket "formentlig 3 år" går på idékonkurrencen. Notatet (bilag 10),som vidnet fik tilsendt til godkendelse, er at betragte som et sammendrag af, hvad der er passeret på mødet. Vidnet husker ikke, om han eller ministeren har rettet i eller føjet noget til i notatet. I de to første afsnit er kun refereret den ene side af sagen. Vidnet savner noget, idet hovedformålet med mødet som anført var at orientere beboerne om, at de kunne forblive på området. Vidnet tænkte straks på, at skæringsdatoen måtte være finansårets udløb den 1. april 1976.

 Tanken om idékonkurrencen blev vistnok fremført af kulturministeren. Baggrunden var formentlig, at denne ønskede en vis indflydelse på arealets anvendelse, navnlig af hensyn til kulturelle formål, og særlig på bevarelse af bygninger og voldanlæg. Formålet med idékonkurrencen var at opnå indflydelse fra statens side i forhold til Københavns kommune ud fra mere overordnede kulturelle interesser. Vidnet kendte ikke Københavns kommunes forslag til dispositionsplan.

 Vidnet ved ikke, om der før mødet var givet christianitterne meddelelse om regeringsbeslutningen; det var i hvert fald ikke sket fra vidnets kontor. Vidnet erindrer ikke, om