Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/121

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst

- 121 -

møder og ved forespørgsler til kulturministeriet, forsvars-_ ministeriet og miljøministeriet har Christiania forhørt sig… om, hvad det blev til med idékonkurrencen. Per Hansen blev ret hurtigt henholdende. Vidnet var dog ikke i tvivl om, at den skulle gennemføres. Vidnet har aldrig hørt, at den er blevet opgivet officielt. Ved regeringsskiftet i december 1973 blev den vistnok "lagt i en skuffe".

I mødet den 14. Juni 1973 blev der efter ministrenes redegørelser diskussion om, hvad der skulle ske med beboerne, når Christiania ikke eksisterede. Der blev ikke stillet Christianitterne noget i udsigt efter en eventuel Opløsning: af Ohristiania. Vidnet husker ikke, hvad der blev svaret Per Løvetand, men referatet i bilag M kan godt passe. Vidnet husker ikke Kjeld Olesens udtalelser om en bestemt j-års frist (bilag M, side 3). Hvis man havde fået at vide, at Christianitterne skulle være ude den 1. april 1976, ville de være gået anderledes stærkt frem med spørgsmål om, hvad der så skulle ske med dem.

Med hensyn til tiden efter den 14. juni 1973 har vidnet forklaret, at der skete en mærkbar vending, da Kjeld Olesen gik af som forsvarsminister, og da Helge Nielsen blev miljø- minister. Der var en anden holdning hos de nye ministre. Christianitterne fastholdt linien fra den lh. juni 1973'og.' ville gerne fortsætte samarbejdet med ministrenåf Ministrenes ændrede holdning kom til udtryk på et møde den 15. oktober,- 1973 hos forsvarsminister Orla Møller. Der var efter vidnets opfattelse en dårlig stemning på mødet (bilag 109 og lQh).

A r k 1 t e k t P e r L ø v e t a n d I v e r s e n. har blandt andet forklaret, at han begyndte at interessere