- 48 -
forhold blev søgt lovliggjort gennem istandsættelser og nedrivninger, således at arbejdet hovedsagelig udførtes vederlagsfrit af beboerne. Der kunne gives tilskud til materialer m.v. af størrelsesordenen nogle hundredetusind kroner. Der blev foreslået nedsat en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for Forsvarets bygningstjeneste, Københavns kommune og Christiania. Arbejdsgruppen skulle snarest gennemgå samtlige bygninger m.v. i området med henblik på for hver enkelt bygning at opgøre, hvilke arbejder der skulle udføres for at opfylde kommunens krav, hvilke udgifter der ud fra en faglig bedømmelse skønnedes forbundet dermed, hvilken benyttelse der efter arbejdets udførelse kunne tillades i den pågældende bygning, og - såfremt dette var aktuelt - hvilke udgifter der alternativt var forbundet med nedrivning og oprydning. Arbejdsgruppen skulle i sin virksomhed alene sigte på indenfor en bevilling af den nævnte størrelsesorden at opfylde kommunens krav, og den skulle have for øje, at grundlaget for den nuværende benyttelse af området Ophørte 1. april 1976.
Københavns kommune afviste på forespørgsel at indtræde i denne arbejdsgruppe, men tilføjede at bygningsinspektør Dahlmann Olsen blev stillet til rådighed for gruppen (bilag 61).
Med skrivelse af 6. januar 1975 (bilag 67) fremsendte arbejdsgruppen et udkast (bilag 68) til skrivelse fra forsvarsministeriet til magistratens 4. afdeling med forslag til foranstaltninger til opfyldelse af de absolut minimale krav, kommunen stillede for at ville tolerere en midlertidig anvendelse af bygningerne. I et ligeledes vedlagt overslag (bilag 69) blev omkostningerne hertil opgjort til ialt 460.000 kr., idet det fremhævedes, at arbejdet, hvor det var fagligt