Side:Christianiadommen - Østre Landsrets dom af 10. februar 1977.djvu/7

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er blevet korrekturlæst

- 7 -


Fra starten havde medarbejdere fra forsvarets bygningstjeneste kontakt med beboerne i det, som nu blev betegnet som fristaden "Christiania". Kort efter overtagelsen aflagde forsvarsministeren og kulturministeren besøg på området, idet man stadig anså det for sandsynligt, at kulturministeriet skulle overtage forskellige bygninger. Af den grund blev den første kontakt til myndighederne skabt gennem medarbejdere i kulturministeriet. Ved et efterfølgende besøg deltog endvidere overborgmester Urban Hansen.

I dagene 16., 17. og 18. november 1971 blev situationen taget op ved forhandlinger mellem kulturministeriet, justitsministeriet, boligministeriet, forsvarsministeriet, Københavns kommune og Københavns politi. I erkendelse af at det ikke var praktisk gennemførligt at bortvise beboerne og derefter forhindre ny indtrængen gennem afspærring, blev det besluttet, at man skulle søge frem til en normalisering af forholdet mellem beboerne og myndighederne.

 Ifølge et referat af mødet den 16. november 1971 (bilag 356) mundede en afsluttende fællesdrøftelse ud i, at en normalisering blandt andet skulle omfatte en vurdering af områdets bygninger med henblik på at konstatere, hvilke bygninger der kunne accepteres til boligformål ud fra gældende love m.v. Der skulle træffes aftale om indgåelse af lejemål - og afvikling heraf. Der skulle være de sædvanlige kontrol- og tilsynsmuligheder for offentlige myndigheder.

 Der blev nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter for de berørte myndigheder med det formål at skitsere en plan til