Brugerdiskussion:SimmeD/Arkiv 1

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen![redigér]

Hej Simeon og hjertelig velkommen til wikisource. Du har fuldstændigt ret, i at her er lidt stille, så det skønt at høre, du gerne vil hjælpe lidt til.

Angående administratordelen, er jeg selv kun administrator, ikke bureaukrat, så jeg kan ikke udnævne dig til en. Måden, det fungererer på, på en lille wiki som her, er at du kan oprette en anmodning, alle har mulighed for at kommentere på (på Wikisource:Anmodning om administratorstatus), og så lidt afhængigt af kommentarerne, lave en anmodning hos stewards'ene på meta på meta:Steward requests/Permissions. Jeg ville nu nok ikke støtte din anmodning lige med det samme, da du endnu kun har så få redigeringer her på wikisource. Jeg ved godt, at du har en del erfaring fra wikipedia, men det er et andet projekt, som kører i et andet tempo og i praksis fungerer det på en anden måde. For eksempel er det over 3 år siden, det sidst var nødvendigt at blokere nogen for hærværk, og i det tempo er der jo ikke brug for særligt mange administratorer. Hvis du bliver hængende og får lidt erfaring med dette projekt, vil der sikkert ikke gå ret længe, før jeg gerne vil støtte en anmodning.

Men der er masser af andre ting at lave. Det vi har mest brug for er nok korrekturlæsning og oplægning af flere tekster, og så er det nemmeste sted at starte nok at dobbelttjekke nogle af de tekster, der kun er blevet korrekturlæst én gang. Hvis du har lyst, kan du kigge på Speciel:Indekssider og se, om der er nogle af teksterne, du synes er interessante nok til at du gerne vil hjælpe med at male de gule sider grønne (gul betyder korrekturlæst én gang og grøn betyder dobbelttjekket af en anden person).

Med venlig hilsen og håb om at du bliver alligevel. Peter Alberti (diskussion) 8. jun 2012, 15:26 (UTC)

Hej igen :) - Jeg vil hjælpe til når jeg har tid, og ikke fjerner hærværk. Kan vi aftale at du skriver når du mener jeg skal ansøge??? Når der er store chancer for at jeg (måske) kan blive det. Hilsens Simeondahl (diskussion) 9. jun 2012, 12:37 (UTC)
Ok, det skal jeg prøve at holde i tankerne. Peter Alberti (diskussion) 10. jun 2012, 08:04 (UTC)
Mange tak :) --Simeondahl (diskussion) 10. jun 2012, 18:22 (UTC)

Et tip om sidehoveder[redigér]

Du har måske allerede opdaget det, men når siderne en tekst er blevet korrekturlæst, så transkluderer vi den til hovednavnerummet, så den både findes i en udgave, hvor hver side kan sammenlignes med billedet, og en udgave, hvor brødteksten bliver samlet til en løbende og mere læsevenlig tekst. Det betyder, at sidehovederne og sidefødderne skal lægges i specielle felter. Ellers når man som du gjorde her, ligger sidehovedet lige over selve teksten, ender den inde midt i det hele på Teknisk Elasticitetslære/25. Felterne til sidehovederne og sidefødder er skjult som standard (hvorfor ved jeg ikke), men der er en knap til at åbne dem under menuen korrekturlæsning, når du redigerer en side. Den ligner [+]. Der er også en valgmulighed under dine indstillinger (Redigering/Åbn automatisk felterne for sidehoved og sidefod under redigering i sidenavnerummet) til at åbne dem altid. Peter Alberti (diskussion) 11. jun 2012, 15:05 (UTC)

Mange tak, jeg syntes også det var underligt, jeg havde jo ikke [+] så jeg vidste ikke hvorfor jeg ikke kunne finde dem :/ Men tak, nu har jeg sat det på så jeg han se idehoved og sidefod :) - Jeg håber ikke at det kommer til at hænge på min ansøgning? :/ --Simeondahl (diskussion) 11. jun 2012, 15:12 (UTC)
Nej, det kommer ikke til at hænge på din ansøgning :-) Peter Alberti (diskussion) 11. jun 2012, 15:18 (UTC)