Side:Rigsretsdom af 22. juni 1995.pdf/9

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Denne side er ikke blevet korrekturlæst
521 Rigsretsdom 22. juni 1995

le andre tilfælde skulle berostillelsen fastholdes. På mødet orienterede Schydt på ny om, at der lå en bunke sager, der ikke kunne komme videre. Samme dag orienterede Lundbæk Andersen i overensstemmelse med sædvanlig praksis Erik Ninn-Hansen om mødet, og herunder sagde han, at der lå en bunke sager klar til ekspedition i direktoratet. Sagerne var strandet i den forstand, at de kunne gå ud af huset "i det øjeblik, ordren blev hævet". Lundbæk Andersen gav ikke ved denne lejlighed udtryk for juridiske betænkeligheder ved berostillelsen og bad ikke udtrykkeligt Erik Ninn-Hansen om at ændre beslutningen.
 Forud for et departementschefmøde den 6. april 1988 gik Lundbæk Andersen på ny til Erik Ninn-Hansen for at få en forholdsordre, fordi han regnede med, at behandlingen af de tamilske familiesammenføringssager igen ville blive bragt op på mødet. Erik Ninn-Hansen fastholdt imidlertid berostillelsen. Det er uoplyst, om Lundbæk Andersen ved denne lejlighed udtrykte juridiske betænkeligheder ved berostillelsen.
 Efter et departementschefmøde den 13. juni 1988, hvorunder Schydt gav udtryk for, at det var stadig mere problematisk at fastholde "prioriteringen", orienterede Lundbæk Andersen på ny Erik Ninn-Hansen om situationen. Efter Lundbæk Andersens forklaring - der bestyrkes af Reimanns nedenfor gengivne forklaring og af den ligeledes nedenfor omtalte notits af 13. juli 1988 fra Schydt - gav Lundbæk Andersen herunder udtryk for betænkelighed ved, at berostillelsen blev fastholdt, og for, at det kun ville væ-