Skabelondiskussion:Velkommen

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Spring til navigation Spring til søgning

Bør man ikke henvise til relevante hjælpesider eller til skriptoriet i stedet for til bestemte brugere, hvis man skal have hjælp?
- Sarrus (db) d. 28. jun 2012, 07:10 (UTC)

Vi er pt kun 2 admin aktive, så når folk skal have hjælp får vi en mail, og kan hjælpe hurtigere. Når den bliver mere aktiv, så bliver skabelonen også helt lavet om. --Simeondahl (diskussion) 28. jun 2012, 09:55 (UTC)
Når vi laver velkomstskabelonerne om på Wikipedia, gør vi det, at vi flytter dem til et andet navn og så botændrer det på folks diskussionssider, så det folk skriver under på, når de giver en velkomst, ikke pludseligt bliver lavet om. Hvis vi så også gør det her, kan der komme til at stå nogle ukorrekte ting på folks diskussionssider - hvis/når I ikke er administratorer mere til den tid. Desuden er der jo heller ikke nogen, der siger, at man kun kan få hjælp af administratorer.
- Sarrus (db) d. 28. jun 2012, 15:32 (UTC)
Jeg er enig med Sarrus. Og i almindelige bør diskussioner om generelle emner finde sted et centralt sted, dels for at signalere, at alle der har noget at byde ind med, er velkomne til at deltage, dels for at den næste person, som har samme problem, har nemmere ved at finde den gamle diskussion, så en henvisning til skriptoriet er bedre.
Det er også en god idé med et par generelle hjælpesider, måske Wikisource:Hvad er Wikisource?, Wikisource:Korrekturlæsning og Wikisource:Fraktur? Måske også Wikisource:Ophavsret, den er ret central, men forældet og uden en opdatering og en del tilføjelser, risikerer den at forvirre mere end den gavner. Peter Alberti (diskussion) 1. jul 2012, 08:43 (UTC)
  1. Peter Alberti: Når du taler om generelle emner, er du så fordi du betragter denne diskussion som et generelt emne, der bør diskuteres på skriptoriet? For så kan vi da bare lave en henvisning derfra til denne diskussion :-).
  2. Vi kan jo evt. kopiere og tilpasse w:Skabelon:Velkommen.
    - Sarrus (db) d. 1. jul 2012, 12:08 (UTC)
Nej, undskyld, jeg var uklar i mælet. Jeg tænkte på nybegynderspørgsmål som "kan jeg lægge den her tekst op?" og den slags, som skabelonen tidligere inviterede til at stille på brugerdiskussionssider.
Det er ikke en dårlig at stjæle og tilpasse fra wikipedia. Peter Alberti (diskussion) 1. jul 2012, 13:14 (UTC)
Okay. Jeg retter den til om ikke ret længe. Den kommer til at henvise til hjælp og til de grundlæggende tilg som kan være en hjælp til nye brugere. --Simeondahl (diskussion) 1. jul 2012, 15:00 (UTC)
Der er dels adskillige links (der ikke virker, fordi de er navngivet på dansk - og i øvrigt til artikelnavnerummet) til enwiki og dels adskillige røde links. Disse bør vel enten fjernes eller oprettes lokalt her på WS. Desuden er alle punkterne næppe relevante her. Blandt andet "Hvad Wikipedia ikke er". Dette bør fikses :-). Evt. i en sandkasse til at starte med.
- Sarrus (db) d. 7. jul 2012, 18:13 (UTC)
Det ved jeg, den er også langt fra færdig :) --80.62.116.175 7. jul 2012, 21:36 (UTC)
Den bør nok ikke gives som velkomst til flere brugere, før ovenstående er løst.
- Sarrus (db) d. 8. jul 2012, 05:37 (UTC)
Nej. --Simeondahl (diskussion) 9. jul 2012, 08:11 (UTC)