Wikisource:Skriptoriet/Arkiv 2

Fra Wikisource, det frie bibliotek
Spring til navigation Spring til søgning
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Wikisource:Skriptoriet.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.


Begynderspørgsmål - hvorfor kan jeg ikke uploade ?[redigér]

Jeg tænker at uploade en ca 150 år tekst fra en lægejournal som kildestøtte til en wikiartikel. Jeg har ikke teksten endnu, men næste gang jeg er i dk vil jeg besøge kgl bibl og tage en kopi. Ophavsret burde ikke være noget problem med den alder. Jeg havde egentlig forestillet mig at den skulle ligge på wikipedia, men nu har jeg lige opdaget wikisource, hvilket ser ud til at være det perfekte sted.

Efter at have surfet lidt rundt her, ser jeg, at jeg godt kan starte en artikel, men ikke uploade en fil.

Den handling du forespurgte er begrænset til brugere i en af grupperne Registrerede brugere, Administratorer. (-?, jeg ER logget på)

Hvorfor? Det er potentielt en slem bet, teksten er 10-12 sider og formentlig skrevet med gotisk skrift som intet OCR program forstår. Citater fra denne lægejournal kan Googles frem i cyberspace, men jeg tror at ingen checker kildeteksten, derfor kunne den passende uploades i wiki, tænkte jeg. Men så morsomt er det heller ikke at skulle bruge flere aftener på at afskrive den slags pladder ind på computeren. Under alle omstændigheder anser jeg originalkilden for at være vigtigere end en ASCII repræsentation, ASCII kan genskabes fra originalen, men ikke omvendt. Og hvordan skal andre kigge min ASCII igennem for verifikation uden den scannede tekst? FAQen er endnu ikke oprettet, men mit spørgsmål kunne sikkert gå lige ind der. Hilsen Power.corrupts 16. jun 2008, 22:06 (UTC)

Hvis det er et scan af teksten som foreligger i en eller flere billedfiler, .jpg e.l., skal du uploade den til Wikimedia commons istedet. Der ligger allerede andre danske scannede bøger i kategorien Books from Denmark (blandt andet en bog jeg har uploadet). Wikisource er såvidt jeg ved kun til ASCII tekster. --Saddhiyama 19. jun 2008, 23:35 (UTC)
Jeg kan i Brugeroprettelsesloggen se at du oprettede din konto d. 16 juni. Pga. den mulige risiko for hærværk fra nye brugere kan du ikke uploade billeder de første 4 dage.
Som Saddhiyama skriver er det god praksis at lægge de indskannede sider op på commons, og herefter indsætte dem i Wikisource artikler. F.eks. som jeg har gjort i Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog. Den oprindelige tekst var her skrevet i skrifttypen fraktur, jeg lagde derfor hele bogen op som indskannede sider, hvorefter en anden bruger har afskrevet siderne, så bogen nu både findes i en faksimille udgave, og en ASCII udgave.
Enkelte OCR programmer i den dyre ende er faktisk i stand til at læse skrifttyperne fraktur/gotisk, jeg har f.eks. indskannet og læst En ung Piges Historie med ABBYY Finereader (et af de bedste programmer på markedet). Men da de første 5-10 sider i forbindelse med indlæring af skrifttypen skal indskrives er det ikke anvendelig ved kortere tekster. --Bisgaard 20. jun 2008, 12:20 (UTC)
Tak, med disse oplysninger er det lykkedes mig at få uploaded de forhåbentlig rigtige steder. Power.corrupts 11. aug 2008, 14:00 (UTC)

Kong Valdemars Jagt[redigér]

Jeg ved ikke om jeg gør dether rigtigt. Men at anbringe spørgsmålet nederst i listen er måske her. Ofte Stillede Spørgsmål findes iflg fejlmeddelelsen ikke, såeh... Spørgsmålet er om nogen gider sørge for at min nyindlagte tekst: "Kong Valdemars Jagt" bliver placeret rigtigt, så den dukker op, når man slår op på B. S. Ingemann, hvor den hører hjemme. På forhånd tak. (Bjørn Petersen)

Du fik det næsten rigtigt, spørgsmål stilles ved at lave en ny overskrift, og skrive spørgsmålet under.
Ofte Stillede Spørgsmål findes ikke endnu da der endnu ikke er nogen der har skrevet dem, som rutineret bruger er det ikke rigtigt noget man savner, men du er altid velkommen til at bede om hjælp eller stille spørgsmål i Scriptoteket.
Jeg har sat et link til din tekst på Forfatter:Bernhard Severin Ingemann, og rettet siden Kong Valdemars Jagt, bl.a. ved at flytte din kommentar til Diskussion:Kong Valdemars Jagt, ændret opstilling og kategoriseret siden. (du kan se ændringerne i historikken) --Bisgaard 29. aug 2008, 17:49 (UTC)

SUL request[redigér]

Hei. Jeg er http://en.wikipedia.org/wiki/User:Gorm. Jeg prøver å ordne SUL-kontoen min. da.wikisource har en bruker "Gorm" (fra 2006) uten noen bidrag. Kan den bli omdøpt til noe annet slik at jeg kan få det? 80.202.33.219 19. dec 2008, 11:06 (UTC)

Det burde ikke være noget problem. da.wikisource har dog ikke nogen aktiv bureaucrat for tiden, så du bliver nød til at kontakte en steward for at få ordnet det praktiske. --Bisgaard 21. dec 2008, 08:23 (UTC)

Stiftende generalforsamling i Wikimedia Danmark[redigér]

Den 14. marts klokken 14 afholdes stiftende generalforsamling i Wikimedia Danmark. Mødet foregår i Unitarernes Hus, Dag Hammarskjölds Allé 30 i København. Skriv dig på her, hvis du agter at dukke op, så vi har en idé om hvor mange stole, der skal stilles op. --Palnatoke 14. feb 2009, 22:01 (UTC)

Generalforsamling i Wikimedia Danmark[redigér]

Der afholdes ordinær generalforsamling i Wikimedia Danmark den 26. september 2009 kl. 12.30 i Kultur Vesterbro, Lyrskovgade 4, København V. --Palnatoke 28. aug 2009, 21:11 (UTC)

Dynd-Kongens Datter[redigér]

I need some help with Danish to indentificate original for one of Russian translations. The "Dynd-Kongens Datter" [1] means "The daughter of Marsh King"? -- Sergey kudryavtsev 1. okt 2009, 13:14 (UTC)

By comparing http://www2.kb.dk/elib/lit//dan/andersen/eventyr.dsl/hcaev078.htm and http://hca.gilead.org.il/marsh_ki.html i would say yes. --Bisgaard 1. okt 2009, 16:01 (UTC)
Thanks. -- Sergey kudryavtsev 2. okt 2009, 12:30 (UTC)

Bacheloropgave[redigér]

Hej da.wikisource! Jeg er blevet spurgt, hvilken Wikimedia-projekt er egnet til upload af forskning ("original research") på dansk. Konkret drejer det sig om en bacheloropgave, der vil blive udgivet under en fri licens. Var den på engelsk, ville en.wikiversity.org være passende, men vi har ikke nogen dansk wikiversity. Er da.wikisource's formål bredt nok til at også at omfatte forskning, der ikke tidligere fx. er blev offentliggjort i et anerkendt tidsskrift? Nillerdk 2. okt 2009, 08:23 (UTC)

For at en tekst, kan blive optaget på Wikisource skal det være et tidligere udgivet værk, eller en oversættelse af et tidligere udgivet værk (What is Wikisource?), dvs. ingen "original research".
Wikiversity blev oprindeligt startet som et mindre projekt på en.wikibooks, derfor er da.wikibooks nok mere egnet til formålet.
Pga. tidligere problemer med lignende tekster bliver jeg dog nok nød til at påpege at teksten ikke kan beskyttes mod redigering, og andre brugere efterfølgende vil kunne redigere i teksten. --Bisgaard 2. okt 2009, 17:22 (UTC)


Danske sange i Wikisource[redigér]

Nedenstående er flyttet fra Brugerdiskussion:Bisgaard da det kan have generel interesse

I et stykke tid har jeg været travlt beskæftiget med at skrive noder, spille musik ind og tilrette kategorien ”Danske sange” i Wikisource. Undervejs har jeg opdaget nogle ting, som er uhensigtsmæssige, og jeg har begået et par fejl, som jeg ikke umiddelbart selv kan rette.

Strukturen
Det viser sig, at der er skrevet en række artikler med præfixet: ”Forfatter:”. Det er måske disse artikler, der på Wikisource-forsiden refereres til som bibliografier. Jeg mener, at Wikisource kun bør indeholde kildefiler og ikke oplysende artikler.

Når det drejer sig om mange små bidrag, som f.eks. danske sange, er artikelsystemet svært at vedligeholde, fordi det kræver specifik indgriben hver gang, der tilføjes en ny sang eller forfatter. Ydermere findes der ingen tilsvarende mulighed for komponisterne.

Jeg synes, at artikler om enkelte sange og personer hører hjemme i Wikipedia, og at der skal henvises til sådanne artikler via en skabelon, eller på anden måde.

Kategorier
I stedet bør vi satse på at bruge kategori-systemet. Jeg har oprettet en række nye kategorier, først og fremmest

 • Komponister af danske sange
 • Forfattere af danske sange

som kan erstatte de overfor nævnte ”Forfatter:”-artikler, og som er nemmere at bruge, fordi fremgangsmåden er den samme som i Wikipedia, og alle indførsler derfor automatisk bliver ordnet korrekt.

Tilsvarende bør henvisninger fra en personartikel i Wikipedia gå til den relevante kategori i Wikisource og ikke til en ”Forfatter:”-artikel.

Eftersom der i kategorien ”Danske sange” er en del underkategorier, bør det være sådan, at en sang, der er kategoriseret i en underkategori, ikke samtidigt står i overkategorien ”Danske sange”.

Skabeloner
Den følgende skabelon:

 header
 | forrige=
 | næste=
 | titel=
 | afsnit=
 | forfatter=
 | noter=

er efter min mening overflødig, når talen er om enkelte sange. Den har sin berettigelse ved en samlet fremlæggelse af en serie sange (eller af en længere tekst, der skal opdeles).

Derimod giver denne skabelon bedre mening:

 Sang Infomation 
 | Navn = 
 | Billed =
 | Forfatter = forfatterens navn
 | Komponist = komponistens navn
 | Midi = 
 | Ogg = 
 | Lilypond = 		
 | violin =
 | Link = 

selv om den godt kan forbedres. F.eks. kunne man rette Infomation til Information…, og man kunne tilføje en linje til noter. Evt. kan man fjerne ”Violin=”, som jeg ikke lige kan se meningen med.

Billed- og lydfiler
Jeg har lagt mærke til at nogle af de få nodebilleder og lydfiler, der fandtes, før jeg gik i gang, er lagt på Commons. Er det meningen, eller kan man fortsat placere filer via den danske Wikisource?


Tekniske problemer
En række sange er redigeringslåst. Det er uklart hvorfor. Det drejer sig mindst om: Det er så yndigt at følges ad Far, verden, far vel Sorrig og glæde de vandre til hobe Altid frejdig når du går Guds ord det er vort arvegods

Jeg er til gengæld stødt på nogle sange, som ikke bør optræde i Wikisource.:

Endelig har jeg lavet et par skrivefejl i nogle kategorier, som derfor bør slettes:

 • Adolph Riis Magnussen komponist
 • J.O.E. Horneman komponist
 • Paul Helmuth komponist
 • Jens Laursen Emborg komponist
 • N.K. Madsen Stensgaard komponist

--Erik Damskier 5. nov 2009, 16:34 (UTC)

Jeg har flyttet dit indlæg til skriptoteket da det kan have generel interesse, herunder har jeg kommenteret de enkelte punkter:
Strukturen
Forfatter: navnerummet er ikke optimalt når der er tale om andre personer end tekstforfattere og hvor der er tale om små tekster i større mængder. Alligevel har den sin berettigelse ved at artiklerne, i modsætning til kategorier, kan indeholde yderligere information om de enkelte tekster der henvises til, som udgivelsesår og type (se f.eks. Forfatter:Cornelia Levetzow), det giver et bedre overblik over en enkelt forfatters værker. Samtidig er det den samme struktur der bruges på de andre sprogudgaver prøv at følge sproglinkne i Forfatter:Hans Christian Andersen.
Forfatter artiklerne skal ikke erstatte Wikipedia artiklerne, derfor opfordres der generelt til at artiklerne kun indeholder en kort biografi sammen med et link til WP, den korte biografi +bibliografien skal kun give et hurtigt overblik over hvem forfatteren er.
Kategorier
De andre sprogudgaver har flere måder at angribe problemet på. Den engelske ser ud til udelukkende at koncentrere sig om sangtekster, og behandler dem som alle andre tekster på author; artikler, ingen person kategorier (se en:Category:Song lyrics). De svenske har person kategorier, men de har også Författare: artikler der indeholder den samme tekstliste som kategori siden. (Se se:Bort med tanken, sorgsna hjärta). Jeg har ikke kunne finde nogen sprogudgaver der arbejder med komponister.
Umiddelbart virker artikel/kategori systemet som dobbeltarbejde, men det kan måske hjælpe til at sikre at alle værker af en bestemt forfatter er repræsenteret på forfatter artiklen ved at de 2 lister skal være identiske, og kategorierne kan ses under de enkelte tekster.
Skabeloner
Header skabelonerne er specielt egnede til større tekster (Se f.eks. Opfindelsernes Bog/Lervarerne og deres Tilvirkning.) der enten er for store til at være på en side, eller er en del af en større samling. Hvorimod skabelonen Sang Infomation er udviklet til sangtekster.
Jeg er helt enig i at det ikke giver nogen mening at bruge begge på en artikel, og sang information skabelonen kunne trænge til en bearbejdning. Det er delvist gjort ved at der findes 2 skabeloner Skabelon:Sang Infomation og Skabelon:Sanginformation, den ene er en redirect, så det var umiddelbart svært at se hvor mange der bruger hver skabelon, som eksperiment flyttede jeg Sanginformation til Sanginformation2 og ændrede redirectet, det viste at Skabelon:Sanginformation ikke bliver brugt på nogen artikler, så du kunne evt. tilpasse den til et mere passende udseende,og senere ændre Sang Infomation til Sanginformation på alle artiklerne (evt. via en bot).
Billed- og lydfiler
Mediefiler bør generelt ligge på Commons for at andre projekter også kan bruge dem (f.eks. Wikipedia).
Tekniske problemer
Det er en ws politik at når en kildetekst kan betragtes som færdigredigeret og tro mod originalen kan den beskyttes mod redigering for at forhindre hærværk.
De sidste par år har vi dog kun semibeskyttet færdige tekster, dvs. registrerede brugere kan redigere, men ikke anonyme (ip'er), det ser ud til at virke lige så godt. De nævnte tekster er fra før det blev muligt at semibeskytte, og har derfor fået fuld beskyttelse, jeg har sænket niveauet på de angivne artikler, og vil gennemgå beskyttelseslisten for at se om der er andre der skal sænkes.
Sider der bør slettes kan du sætte på listen Wikisource:Sletningsforslag. --Bisgaard 6. nov 2009, 18:00 (UTC)

Twitter-Bot[redigér]

Hei, everyone.

I'm running a twitter account and wanted to post some new text of yours there. I am currently writing a bot to do that automatically because doing so many wikis by hand would take some time. I now noticed that you don't have the authors in the "new texts" section on the main page, but only the books names. I'd like you to consider adding those there or the Danish announcements will go without an author.

Greetings, --CK85 10. jan 2010, 22:10 (UTC)

Wikimania Scholarships[redigér]

The call for applications for Wikimania Scholarships to attend Wikimania 2010 in Gdansk, Poland (July 9-11) is now open. The Wikimedia Foundation offers Scholarships to pay for selected individuals' round trip travel, accommodations, and registration at the conference. To apply, visit the Wikimania 2010 scholarships information page, click the secure link available there, and fill out the form to apply. For additional information, please visit the Scholarships information and FAQ pages:

Yours very truly, Cary Bass
Volunteer Coordinator
Wikimedia Foundation

ProofreadPage[redigér]

Kan vi ikke få installeret ProofreadPage-udvidelsen? Det vil gøre det langt nemmere at håndtere større værker. Umiddelbart ser det meste af benarbejdet ud til at være gjort, men i hvert fald MediaWiki:Proofreadpage index template mangler, og vistnok også indeks- og sidenavnerum. Peter Alberti 1. maj 2010, 12:43 (UTC)

Ingen kommentarer? Peter Alberti 15. maj 2010, 18:04 (UTC)
Proofreadpage fungerer delvis, som man kan se av Danmarks Riges Historie/1/1 (med tilhørende indeks på Index:Danmarks Riges Historie - vol 1.djvu). Imidlertid mangler MediaWiki:Proofreadpage footer template, MediaWiki:Proofreadpage header template, MediaWiki:Proofreadpage index template, MediaWiki:Proofreadpage pagenum template. Disse må opprettes av en administrator. Foreløpig er kanskje det enkleste å kopiere de tilsvarende sidene fra en.wikisource. Forhåpentlig vil da de mest grunnleggende funksjonene virke. Senere kan man oversette til dansk, og be om å få opprettet index- og side-navnerom. Forresten, heter det index eller indeks på dansk? Kåre-Olav 27. maj 2010, 20:18 (UTC)
Jeg har kopieret de angivende sider, men er dog ikke helt sikker på hvordan det skal virke, kunne i ikke tjekke det og evt. skrive en oversættelse af koden på de tilsvarende diskussionssider? --Bisgaard 2. jun 2010, 19:23 (UTC)
Jeg har skrevet ind forslag til oversættelse på MediaWiki:Proofreadpage index template, MediaWiki:Proofreadpage index attributes og MediaWiki:Proofreadpage header template (Mærk at dansk ikke er mit modersmål). I tillæg bør følgende sider oversættes (én linje pr. side):

Kategorinavne:

Desuden:

For at få smukke farver, læg også ind følgende i MediaWiki:Common.css

/* ProofreadPage */
.quality4 { background-color: #90ff90; }
.quality3 { background-color: #ffe867; }
.quality2 { background-color: #b0b0ff; }
.quality1 { background-color: #ffa0a0; }
.quality0 { background-color: #ddd; }

Kåre-Olav 2. jun 2010, 21:17 (UTC)

Mange tak til jer begge. Jeg har finjusteret en anelse på oversættelsesforslagene, men alt i alt ser det ud til at jeg har en mindre dårlig undskyldning for at nyde det gode vejr. Jeg må til at lave nogle djvu-filer at uploade og komme i gang med at bruge det. Peter Alberti 5. jun 2010, 05:53 (UTC)

Namespace[redigér]

Ni behöver skapa två nya sidnamnrymder: "Index:/Indeks:" och "Side:" (ursäkta min usla danska) för att det ska fungera bra. En anmälan gör man sannolikt på bugzilla. -- Lavallen 5. jul 2010, 09:15 (UTC)

Tak for tippet. Jeg har overvejet at oprette en bug på bugzilla, men tænkte jeg ville vente til MediaWiki:Proofreadpage index namespace er blevet rettet til "Indeks". Det virker lidt spøjst at oprette et navnerum, der ikke kan tages i brug. Peter Alberti 7. jul 2010, 18:37 (UTC)
MediaWiki-sidan har ändrats på translatewiki, så den kommer att uppdateras inom några dagar. -- Lavallen 13. jul 2010, 08:12 (UTC)
Den är nu uppdaterad! -- Lavallen 14. jul 2010, 09:52 (UTC)
Og jeg har oprettet en bug, bugzilla:24440. Peter Alberti 19. jul 2010, 12:49 (UTC)
Det var de ret hurtige til at følge op på. Peter Alberti 19. jul 2010, 13:25 (UTC)

Det behövs något mer för att <pages ... "header=1"/> ska fungera. Se Almindelig Handelsvidenskab. --LA2 2. aug 2010, 02:51 (UTC)

Det burde virke nu. Mediawiki-syntaks har mange fælder. Peter Alberti 2. aug 2010, 10:57 (UTC)

Almindelig Handelsvidenskab[redigér]

Jag sökte i books.google.com efter dampskibe och telegrafer, mitt favorittema, och fann Almindelig Handelsvidenskab (1869) som jag laddade upp och började korrekturläsa. Egentligen är det kapitel 2 (Om Samfærdselsmidlerne) som är min favorit, men jag tror att även resten av boken kan bli en nyttig referens för att förklara hur handel, företagande, valutor och betalningar fungerade på 1800-talet. Svenska Wikipedias artikel Chaussé använder nu detta verk som källa och länkar till det. Det kan vara första gången som danska Wikisource blir använd som källa i svenska Wikipedia. Svenska Wikipedia har också en artikel om författaren, Albert Kaarup, som bygger på Brickas Dansk biografisk Lexikon. --LA2 2. aug 2010, 03:31 (UTC)

Generalforsamling i Wikimedia Danmark 26. september 2010[redigér]

26. september kl. 14.00 er der ordinær generalforsamling i Wikimedia Danmark. Generalforsamlingen holdes i Forsamlingshuset 5e, der ligger i Slagtehusgade 5e i København. --Palnatoke 29. aug 2010, 08:14 (UTC)

WikiProject Translation[redigér]

Announcing the creation of a new interlingual cooperative WikiProject- WikiProject Translation! The goal is inter-wiki collaboration with the aim of making source texts available in multiple languages. The project is very much in the formation phase, and would benefit from voices giving input. Please feel free to express any ideas, concerns, or questions at the project talk page. If you don't speak English, you have two options: Use Google Translate, or start your own WikiProject Translation here at Danish Wikisource. (This is recommended in any case.) In the spirit of the project, please translate this message! --Eliyak 10. jan 2011, 09:23 (UTC)

Include pages (and possibly indexes and authors) in official article count[redigér]

Hi, I've made a proposal to fix the article count on all Wikisources adding to it some pages which are currently not counted. You can read more about it (and possibly support it) at the general Scriptorium. Thank you, Nemo bis 26. maj 2011, 21:16 (UTC)

Call for image filter referendum[redigér]

The Wikimedia Foundation, at the direction of the Board of Trustees, will be holding a vote to determine whether members of the community support the creation and usage of an opt-in personal image filter, which would allow readers to voluntarily screen particular types of images strictly for their own account.

Further details and educational materials will be available shortly. The referendum is scheduled for 12-27 August, 2011, and will be conducted on servers hosted by a neutral third party. Referendum details, officials, voting requirements, and supporting materials will be posted at Meta:Image filter referendum shortly.

Sorry for delivering you a message in English. Please help translate the pages on the referendum on Meta and join the translators mailing list.

For the coordinating committee,
Philippe (WMF)
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris

Bugfix till version 1.18[redigér]

På grund av en bug som tillkommit med version 1.18 har sidor som redigerats den sista tiden fått en extra rad på slutet, vilket ger felaktiga styckebrytningar i huvudnamnrymden. Jag har redan kört igenom svenska Wikisource för att åtgärda de fel som tillkommit. - Har jag förtroendet att göra samma sak här?

Botflagga gör att jag kan köra snabbare, men det är från min sida inte nödvändigt. Jag använder Bruger:Innocent bot för detta. -- Lavallen 26. okt 2011, 16:26 (UTC) (Och ursäkta min dåliga danska!)

Det skal du være mere end velkommen til. Det vil blive værdsat. Angående botflag, så vil det ikke genere mig, hvis du kører uden. Du har også min støtte til at bede stewardsene på meta om et botflag, hvis du foretrækker det. Peter Alberti 27. okt 2011, 15:54 (UTC)
Det blev 206 redigeringar. Jag återkommer om ngn vecka, så får vi se om det har tillkommit ngt. -- Lavallen 28. okt 2011, 07:01 (UTC)
Tak for indsatsen. Ifølge bugzilla:26028 blev fejlen rettet i tiden mellem din bot blev færdig og den næste redigering i sidenavnerummet, så med lidt held burde det vist ikke være nødvendigt at køre botten igen. Peter Alberti 29. okt 2011, 08:09 (UTC)

Terms of Use update[redigér]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

Hello,

The Wikimedia Foundation is discussing changes to its Terms of Use. The discussion can be found at Talk:Terms of use. Everyone is invited to join in. Because the new version of Terms of use is not in final form, we are not able to present official translations of it. Volunteers are welcome to translate it, as German volunteers have done at m:Terms of use/de, but we ask that you note at the top that the translation is unofficial and may become outdated as the English version is changed. The translation request can be found at m:Translation requests/WMF/Terms of Use 2 -- Maggie Dennis, Community Liaison 27. okt 2011, 00:38 (UTC)

Open Call for 2012 Wikimedia Fellowship Applicants[redigér]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

 • Do you want to help attract new contributors to Wikimedia projects?
 • Do you want to improve retention of our existing editors?
 • Do you want to strengthen our community by diversifying its base and increasing the overall number of excellent participants around the world?

The Wikimedia Foundation is seeking Community Fellows and project ideas for the Community Fellowship Program. A Fellowship is a temporary position at the Wikimedia Foundation in order to work on a specific project or set of projects. Submissions for 2012 are encouraged to focus on the theme of improving editor retention and increasing participation in Wikimedia projects. If interested, please submit a project idea or apply to be a fellow by January 15, 2012. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Fellowships for more information.

Thanks!

--Siko Bouterse, Head of Community Fellowships, Wikimedia Foundation 21. dec 2011, 12:54 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Announcing Wikipedia 1.19 beta[redigér]

Wikimedia Foundation is getting ready to push out 1.19 to all the WMF-hosted wikis. As we finish wrapping up our code review, you can test the new version right now on beta.wmflabs.org. For more information, please read the release notes or the start of the final announcement.

The following are the areas that you will probably be most interested in:

 • Faster loading of javascript files makes dependency tracking more important.
 • New common*.css files usable by skins instead of having to copy piles of generic styles from MonoBook or Vector's css.
 • The default user signature now contains a talk link in addition to the user link.
 • Searching blocked usernames in block log is now clearer.
 • Better timezone recognition in user preferences.
 • Improved diff readability for colorblind people.
 • The interwiki links table can now be accessed also when the interwiki cache is used (used in the API and the Interwiki extension).
 • More gender support (for instance in logs and user lists).
 • Language converter improved, e.g. it now works depending on the page content language.
 • Time and number-formatting magic words also now depend on the page content language.
 • Bidirectional support further improved after 1.18.

Report any problems on the labs beta wiki and we'll work to address them before they software is released to the production wikis.

Note that this cluster does have SUL but it is not integrated with SUL in production, so you'll need to create another account. You should avoid using the same password as you use here. — Global message delivery 15. jan 2012, 00:03 (UTC)

Wsexport: an automatic export tool for Wikisource[redigér]

Hello, and first sorry for this automatic delivery message.

An export tool for Wikisource books, Wsexport, is currently in active development. It is a tool for exporting Wikisource's texts in EPUB, ODT and other file formats. It was created for French Wikisource, but it's also available for the other Wikisource subdomains. It can be used directly from its page on Toolserver.org (for texts in all languages, use "www" for oldwikisource), or browsing http://wsexport.fr.nf (currently only for French Wikisource's texts).

In order to work, the tool need some configuration from your Wikisource subdomain, This page explains how to do it. Currently French, Italian, English, and German Wikisource does it.

You will find more information on The global Scriptorium. Ask here for all question.

This message was distributed to all Wikisources using the Global message delivery system. If you want to use it to send your messages, ask for permission here. Tpt (d) 15. jan 2012, 21:16 (UTC)

Jeg har indarbejdet et link til at downloade EPUB-udgaver til sider i hovednavnerummet, og det lader til at virke. Der er et par skønhedsfejl hist og her, og metadataene virker kun for værker transkluderet med pages-tagget og header=1, men det er stadig et stort skridt fremad efter min mening. Peter Alberti 17. jan 2012, 17:01 (UTC)

MediaWiki 1.19[redigér]

(Apologies if this message isn't in your language.) The Wikimedia Foundation is planning to upgrade MediaWiki (the software powering this wiki) to its latest version this month. You can help to test it before it is enabled, to avoid disruption and breakage. More information is available in the full announcement. Thank you for your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 12. feb 2012, 14:55 (UTC)

Bot flag for GedawyBot[redigér]

 • Bot  : GedawyBot
 • Operator  : M.Gedawy
 • Programming Language(s)  : Python (pywikipedia)
 • Function Summary  : Interwiki
 • Contributions  : see here
 • Already has bot flag on  : +150 wikis

I will make another request on meta. Thank you.--M.Gedawy 16. feb 2012, 13:09 (UTC)

Another interwikibot is certainly welcome and I'm happy to hear you're willing to put in the effort. I just have two questions: do you have some way of handling the old problem with interwikibots on wikisource that a text may have multiple, equally valid interwikilinks to the same language and are you primarily asking for a bot flag to avoid flooding recent changes? Regarding the latter, since this is a small wiki that grows very slowly, the amount of links won't be all that big, so I don't think you should worry about flooding recent changes and you are welcome to run the bot without a flag, as far as I'm concerned. Peter Alberti 16. feb 2012, 18:54 (UTC)
Thanks for welcoming. Here is the answers:
 • No, That's why i won't run the bot on "Wikisource" namespace again.
 • Thanks for reassuring me, but i prefer running the bot with the flag; since i work on alot of Wikimedia projects and i want to know exactly which wikis can i work in without getting blocked.--M.Gedawy 21. feb 2012, 13:11 (UTC)
Just to be clear, the problem should only exist in the main namespace. All other namespaces, including "Wikisource:" (the project namespace), should be okay. I think that's what you meant too, so I support a bot flag. Peter Alberti 21. feb 2012, 17:31 (UTC)
Yes, I mean the opposite :) Thanks for your cooperation.--M.Gedawy 23. feb 2012, 01:55 (UTC)

Survey invitation[redigér]

First, I apologize that part of this message is in English. If you can assist by translating it for your local community, I would greatly appreciate it.

The Wikimedia Foundation would like to invite you to take part in a brief survey.

Med denne undersøgelse håber Wikimedia Foundation at kunne finde ud af, hvilke ressourcer wikimedianerne ønsker og behøver (nogle ønsker og behov kan kræve midler), og hvordan de skal prioriteres. Ikke alle programmer fra Foundation er med her (kerneopgaverne er bevidst udeladt) - der behandles kun ressourcer som individuelle bidragydere eller organisationer, der er tilknyttet Wikimedia, som lokalafdelinger, kan søge om.

Målet er her at identificere, hvad DU (eller grupper, som lokalafdelinger eller klubber) kunne være interesseret i, og at opstille mulighederne efter, hvad der foretrækkes. Vi har på denne liste ikke medtaget ting som "holde serverne kørende", fordi de ikke er individuelle bidragydere eller frivillige organisationers ansvar. Denne undersøgelse har til hensigt at fortælle os, hvilke prioriteringer af midlerne bidragyderne kan enes om.

To read more about the survey, and to take part, please visit the survey page. You may select the language in which to take the survey with the pull-down menu at the top.

This invitation is being sent only to those projects where the survey has been translated in full or in majority into your language. It is, however, open to any contributor from any project. Please feel free to share the link with other Wikimedians and to invite their participation.

If you have any questions for me, please address them to my talk page, since I won’t be able to keep an eye at every point where I place the notice.

Thank you! --Mdennis (WMF) (diskussion) 5. mar 2012, 21:43 (UTC)

Licensskabeloner for tekster i hovednavnerummet[redigér]

Jeg har, efter lidt eksperimentering, gjort det muligt at angive licensskabeloner for tekster i hovednavnerummet, der bruger proofreadpage og pages-tagget med header=1, ved at specificere dem på indekssiden. Problemet med at få placeret licensskabelonen nederst på siden er håndteret ved at skjule den med css-kode i første omgang og bruge javascript til at flytte den ned til bunden. Det første eksempel er Menneskeløget Kzradock og dens undersider. Det er ikke ideelt, at det er afhængigt af javascript, men da licensen simpelthen er skjult for folk, der slår javascript, mener jeg det er ok. Javascriptkoden er heller ikke helt perfekt, f.eks. er det måske lidt forvirrende, at licensen vises under redigeringsvinduet i forhåndsvisning. Jeg har kigget på flere andre wikisource'r efter en god måde at håndtere licensproblemet, men ikke fundet den perfekte løsning nogen steder. Nogen steder skal licensen angives separat for hvert enkelt underside, og det er ganske enkelt mere besværligt, eller som på svensk wikisource bliver den angivet på diskussionssiden. Jeg synes, det er besværet værd, at fortælle læserne når en tekst ikke er beskyttet af ophavsret og må bruges stort set uden begrænsninger, og jeg er bange for, at hvis det kun står på diskussionssiden, så er der næsten ingen, der ser det.

Rent praktisk kan licensen angives i et felt på indekssiden, og den vil så blive vist på indeksets indholdssider, hvis de ellers bruger <pages … header=1 … />. Skal en af siderne have en anden licens, kan den angives via licens-parametren, dvs. f.eks. <pages … header=1 licens="{{PD-old-70-1923}}" … />, så der er stadig mulighed for fleksibilitet.

Eventuelle kommentarer modtages gerne. Hvis hele systemet viser sig at være helt ad helvede til, er der ikke svært at slå det helt fra igen, så jeg vil stille og roligt gå i gang med at få det op at køre på de cirka 700 indholdssider, vi har, der bruger proofreadpage. Peter Alberti (diskussion) 17. maj 2012, 20:06 (UTC)

Update on IPv6[redigér]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

 • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
 • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
 • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 2. jun 2012, 00:51 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

2011 Picture of the Year competition[redigér]

македонскиnorskpolski

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2011 Picture of the Year competition is now open. We are interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year 2011. Any user registered at Commons or a Wikimedia wiki SUL-related to Commons with more than 75 edits before 1 April 2012 (UTC) is welcome to vote and, of course everyone is welcome to view!

Detailed information about the contest can be found at the introductory page.

About 600 of the best of Wikimedia Common's photos, animations, movies and graphics were chosen –by the international Wikimedia Commons community– out of 12 million files during 2011 and are now called Featured Pictures.

From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons Features Pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories.

We regret that you receive this message in English; we intended to use banners to notify you in your native language but there was both, human and technical resistance.

See you on Commons! --Picture of the Year 2011 Committee 5. jun 2012, 18:10 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Mobile view as default view coming soon[redigér]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the instructions on Meta)

The mobile view of this project and others will soon become the default view on mobile devices (except tablets). Some language versions of these projects currently show no content on the mobile home page, and it is a good time to do a little formatting so users get a mobile-friendly view, or to add to existing mobile content if some already exists.

If you are an administrator, please consider helping with this change. There are instructions which are being translated. The proposed date of switching the default view is June 21.

To contact the mobile team, email mobile-feedback-lAt sign.svglists.wikimedia.org.

--Phil Inje Chang, Product Manager, Mobile, Wikimedia Foundation 16. jun 2012, 08:27 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Help decide about more than $10 million of Wikimedia donations in the coming year[redigér]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

Hi,

As many of you are aware, the Wikimedia Board of Trustees recently initiated important changes in the way that money is being distributed within the Wikimedia movement. As part of this, a new community-led "Funds Dissemination Committee" (FDC) is currently being set up. Already in 2012-13, its recommendations will guide the decisions about the distribution of over 10 million US dollars among the Foundation, chapters and other eligible entities.

Now, seven capable, knowledgeable and trustworthy community members are sought to volunteer on the initial Funds Dissemination Committee. It is expected to take up its work in September. In addition, a community member is sought to be the Ombudsperson for the FDC process. If you are interested in joining the committee, read the call for volunteers. Nominations are planned to close on August 15.

--Anasuya Sengupta, Director of Global Learning and Grantmaking, Wikimedia Foundation 19. jul 2012, 19:58 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Autopatruljerede (gruppe)[redigér]

Hej syntes vi skal tænke over at få oprettet en gruppe som skal hede "Autopatruljerede". Da en administrator skal tjekke alle nye sider lave af folk, så vil det være dejligt at man kan sige, "ok han er god nok, han behøver ikke at blive tjekket". Så derfor har jeg lave den her afstemning om vi skal have sådan en gruppe. Gruppen skal kun have "auto patrol" rettighed. --Simeondahl (diskussion) 14. aug 2012, 10:59 (UTC)

For[redigér]


Imod[redigér]

Kommentarer[redigér]

 • Selv foretrækker jeg at bruge seneste ændringer frem for patruljeringsfunktionen, sålænge vores wiki er så lille. På den anden side lader en sådan gruppe til at være rimelig harmløs, så jeg er hverken for eller imod. Peter Alberti (diskussion) 20. sep 2012, 18:27 (UTC)
Symbol comment vote.svg Kommentar til Peter Alberti: Man bruger også Speciel:Seneste ændringer, selvom man indfører denne rettighed. Det medfører bare, at der ikke kommer røde udråbstegn ud for de redigeringer, de brugere, der måtte blive tildelt denne rettighed, udfører. Ligesom der ikke gør, når du redigerer.
- Sarrus (db) d. 1. apr 2013, 16:05 (UTC)
Tak for info. Så burde jeg nok istedet have sagt, at jeg foreløbig personligt foretrækker at nøjes med at bruge seneste ændringer på den primitive måde. Peter Alberti (diskussion) 6. apr 2013, 18:34 (UTC)

Request for Comment: Legal Fees Assistance Program[redigér]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize for addressing you in English. I would be grateful if you could translate this message into your language.

The Wikimedia Foundation is conducting a request for comment on a proposed program that could provide legal assistance to users in specific support roles who are named in a legal complaint as a defendant because of those roles. We wanted to be sure that your community was aware of this discussion and would have a chance to participate in that discussion.

If this page is not the best place to publicize this request for comment, please help spread the word to those who may be interested in participating. (If you'd like to help translating the "request for comment", program policy or other pages into your language and don't know how the translation system works, please come by my user talk page at m:User talk:Mdennis (WMF). I'll be happy to assist or to connect you with a volunteer who can assist.)

Thank you! --Mdennis (WMF)6. sep 2012, 01:52 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Wikidata is getting close to a first roll-out[redigér]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language.)

As some of you might already have heard Wikimedia Deutschland is working on a new Wikimedia project. It is called m:Wikidata. The goal of Wikidata is to become a central data repository for the Wikipedias, its sister projects and the world. In the future it will hold data like the number of inhabitants of a country, the date of birth of a famous person or the length of a river. These can then be used in all Wikimedia projects and outside of them.

The project is divided into three phases and "we are getting close to roll-out the first phase". The phases are:

 1. language links in the Wikipedias (making it possible to store the links between the language editions of an article just once in Wikidata instead of in each linked article)
 2. infoboxes (making it possible to store the data that is currently in infoboxes in one central place and share the data)
 3. lists (making it possible to create lists and similar things based on queries to Wikidata so they update automatically when new data is added or modified)

It'd be great if you could join us, test the demo version, provide feedback and take part in the development of Wikidata. You can find all the relevant information including an FAQ and sign-up links for our on-wiki newsletter on the Wikidata page on Meta.

For further discussions please use this talk page (if you are uncomfortable writing in English you can also write in your native language there) or point me to the place where your discussion is happening so I can answer there.

--Lydia Pintscher 10. sep 2012, 13:13 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Tilfældig side[redigér]

På engelsk har de en forbedring til navigationsmenuen, jeg godt kunne tænke mig at kopiere. Henvisningen »tilfældig side« til Speciel:Random er lidt en rodet affære. Den kan give en side i sidenavnerummet midt inde i bog eller en side i hovednavnerummet, som også kan være en underside, og dermed f. eks. et kapitel godt inde i en roman et sted, hvor det ikke er naturligt at begynde at læse. Jeg kunne godt tænke mig at erstatte det med følgende tre henvisninger:

 • »Tilfældigt værk« som henvisning til Speciel:Randomrootpage/Main. Det skulle kun give sider i hovednavnerummet og ikke undersider.
 • »Tilfældig forfatter« som henvisning til Speciel:Random/Forfatter som en alternativ måde til at navigere sig til en tekst.
 • »Tilfældig afskrift« som henvisning til Speciel:Random/Indeks som giver en tilfældig indeksside og dermed "maskinrummet" til et korrekturlæsningsprojekt for at gøre det tydeligere for forbipasserende, hvordan korrekturlæsningen fungerer.

Kommentarer? Peter Alberti (diskussion) 15. sep 2012, 12:39 (UTC)

Det er hermed sat i værk. Peter Alberti (diskussion) 23. sep 2012, 10:51 (UTC)

Upcoming software changes - please report any problems[redigér]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

All Wikimedia wikis - including this one - will soon be upgraded with new and possibly disruptive code. This process starts today and finishes on October 24 (see the upgrade schedule & code details).

Please watch for problems with:

 • revision diffs
 • templates
 • CSS and JavaScript pages (like user scripts)
 • bots
 • PDF export
 • images, video, and sound, especially scaling sizes
 • the CologneBlue skin

If you notice any problems, please report problems at our defect tracker site. You can test for possible problems at test2.wikipedia.org and mediawiki.org, which have already been updated.

Thanks! With your help we can find problems fast and get them fixed faster.

Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation Engineering Community Manager (talk) 16. okt 2012, 02:48 (UTC)

P.S.: For the regular, smaller MediaWiki updates every two weeks, please watch this schedule.

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fundraising localization: volunteers from outside the USA needed[redigér]

Please translate for your local community

Hello All,

The Wikimedia Foundation's Fundraising team have begun our 'User Experience' project, with the goal of understanding the donation experience in different countries outside the USA and enhancing the localization of our donation pages. I am searching for volunteers to spend 30 minutes on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real-time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be low amounts, like 1-2 dollars)

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. Please sing up and help us with our 'User Experience' project! :) If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!

Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 17. okt 2012, 16:53 (UTC)

Wikimedia hovedpunkter, oktober 2012.[redigér]

Hovedpunkter fra Wikimediafondens rapport og Wikimedia styringsrapport for oktober 2012 med et udvalg af andre vigtige begivenheder i Wikimediabevægelsen
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe · Distributed via Global message delivery, 5. dec 2012, 15:55 (UTC)

Be a Wikimedia fundraising "User Experience" volunteer![redigér]

Thank you to everyone who volunteered last year on the Wikimedia fundraising 'User Experience' project. We have talked to many different people in different countries and their feedback has helped us immensely in restructuring our pages. If you haven't heard of it yet, the 'User Experience' project has the goal of understanding the donation experience in different countries (outside the USA) and enhancing the localization of our donation pages.

I am (still) searching for volunteers to spend some time on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. **All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be very low amounts, like 1-2 dollars)**

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!!

Thanks!

Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 8. jan 2013, 20:46 (UTC)

Wikimedia sites to move to primary data center in Ashburn, Virginia. Read-only mode expected.[redigér]

(Apologies if this message isn't in your language.) Next week, the Wikimedia Foundation will transition its main technical operations to a new data center in Ashburn, Virginia, USA. This is intended to improve the technical performance and reliability of all Wikimedia sites, including this wiki. There will be some times when the site will be in read-only mode, and there may be full outages; the current target windows for the migration are January 22nd, 23rd and 24th, 2013, from 17:00 to 01:00 UTC (see other timezones on timeanddate.com). More information is available in the full announcement.

If you would like to stay informed of future technical upgrades, consider becoming a Tech ambassador and joining the ambassadors mailing list. You will be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Thank you for your help and your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 19. jan 2013, 15:09 (UTC)

Help turn ideas into grants in the new IdeaLab[redigér]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

 • Do you have an idea for a project to improve this community or website?
 • Do you think you could complete your idea if only you had some funding?
 • Do you want to help other people turn their ideas into project plans or grant proposals?

Please join us in the IdeaLab, an incubator for project ideas and Individual Engagement Grant proposals.

The Wikimedia Foundation is seeking new ideas and proposals for Individual Engagement Grants. These grants fund individuals or small groups to complete projects that help improve this community. If interested, please submit a completed proposal by February 15, 2013. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:IEG for more information.

Thanks! --Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 30. jan 2013, 20:16 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)

Wikimedia hovedpunkter, december 2012[redigér]

Hovedpunkter fra Wikimediafondens rapport og Wikimedia styringsrapport for december 2012 med et udvalg af andre vigtige begivenheder i Wikimediabevægelsen
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe · Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 5. feb 2013, 02:05 (UTC)